Πρόταση του ΠΑΜΕ στα Δ.Σ. για συντονισμό δράσης με ΑΣΓΜΕ

Προβολή εκτυπώσιμης μορφήςΑποστολή σε φίλοPDF version

ΣΤΙΣ 27 ΚΑΙ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ 

ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ

ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ, ΤΙΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΓΟΝΕΩΝ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ, ΕΝΩΜΕΝΟΙ, ΓΟΝΕΙΣ, ΜΑΘΗΤΕΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΓΙΑ:

 

  • ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΕΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, ΜΕ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
  • ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΝΑ ΓΕΥΜΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΑΘΗΤΗ, ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
  • ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΠΤΥΞΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ, ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΣΧΟΛΕΙΟΥ, 20 ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ.
  • ΌΧΙ ΣΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΩΡΩΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

 Η σχολική χρονιά κοντεύει να τελειώσει και η κατάσταση είναι εκρηκτική.

Τούτη την ώρα, λείπουν περίπου 1600 εκπαιδευτικοί από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και 1000 από την Πρωτοβάθμια. Έχουν χαθεί πάνω από 32 χιλιάδες διδακτικές ώρες, μόνο στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση! Σε πολλά σχολεία, οι μαθητές δεν έχουν διδαχτεί ούτε μία ώρα σε πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, ούτε μία ώρα σε βασικά μαθήματα ειδικότητας. Πολλά παιδιά των ΕΠΑΣ κινδυνεύουν να μην πάρουν πτυχίο. Τα περισσότερα ολοήμερα τμήματα υπολειτουργούν. Στα περισσότερα ειδικά σχολεία λείπουν εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής, ενώ σχεδόν πάντα λείπει ειδικό εκπαιδευτικό και ειδικό βοηθητικό προσωπικό.

Κόβουν ώρες από το μάθημα των παιδιών! Αναμορφώνουν το ωρολόγιο πρόγραμμα και μειώνουν τις απαραίτητες ώρες μαθημάτων, για να μπαλώσουν τρύπες, όπως-όπως, σε βάρος της μόρφωσης μαθητών!

Αναθέτουν υποχρεωτικές (και απλήρωτες) υπερωρίες στους εκπαιδευτικούς, την στιγμή που υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι εκπαιδευτικοί. Αυξάνουν με αυτό τον τρόπο το ωράριο. Στέλνουν συναδέλφους στη μέση της χρονιάς από το ένα σχολείο στο άλλο, μέχρι και σε έξι διαφορετικά σχολεία!

Ζητούν να καταγραφεί στο survey η χωρητικότητα των αιθουσών, για να στοιβάξουν σε αυτές 27, 28, 29, 30 μαθητές!

Το πρόβλημα του υποσιτισμού των μαθητών παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις! Η πείνα γονατίζει εκατοντάδες παιδιά καθημερινά! Μόνο στην Αθήνα, οι μερίδες μεσημεριανού φαγητού που στέλνει το Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθήνας σε 69 ολοήμερα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία της πρωτεύουσας, για να σιτίζονται πεινασμένοι μαθητές, φτάνουν τις 1.073. Μόνο στην Καλαμάτα, σύμφωνα με καταγγελίες της Ένωσης Γονέων της πόλης, περισσότερα από 106 παιδιά υποσιτίζονται!

Καταδικάζουν ένα ολόκληρο λαό στη φτώχεια, τσακίζουν τη μόρφωση των παιδιών του λαού, τσακίζουν τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

Να μην το επιτρέψουμε!

Οι εκπαιδευτικοί δεν μπορούμε και δεν θα μείνουμε απαθείς. Είμαστε άλλωστε κι εμείς γονείς, εργαζόμενοι, που μας συνθλίβουν καθημερινά με τη φοροληστεία και τα χαράτσια!

Στις 27 και 28 Φεβρουαρίου, κατεβαίνουμε στο δρόμο. Προχωράμε σε συμβολικές καταλήψεις και αποκλεισμούς δρόμων. Ενώνουμε τη φωνή μας, με τη φωνή των γονιών των μαθητών μας και το γονεϊκό κίνημα, με τους μαθητές μας. 

ΌΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΓΟΝΕΩΝ, ΤΩΝ ΕΛΜΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ.

Το δίκιο κρίνεται στους δρόμους του αγώνα 

AttachmentSize
συμπόρευση ΑΣΓΜΕ_Β.doc32 KB