Πανελλαδική Γραμματεία: Δελτίο Τύπου

Προβολή εκτυπώσιμης μορφήςΑποστολή σε φίλοPDF version

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ (3/3/2015) με κύριο θέμα την εκτίμηση της συνάντησης με το Υπουργείο Παιδείας και τον προγραμματισμό δράσης.

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, όλα τα μέλη του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και όλες οι παρατάξεις (εκτός από τις ΣΥΝΕΚ), συμφώνησαν ότι η συνάντηση της Ομοσπονδίας με τον Υπουργό δεν κινήθηκε σε θετική κατεύθυνση. Η πλειοψηφία των αιτημάτων του κλάδου απορρίφθηκαν από την ηγεσία του Υπουργείου.

Σε αυτά τα πλαίσια, υπήρξε κοινή θέση από όλες τις παρατάξεις (πλην των ΣΥΝΕΚ) ότι οι δηλώσεις του Προέδρου της ΟΛΜΕ για το αποτέλεσμα της συνάντησης, συσκότισαν την πραγματικότητα, ωραιοποίησαν την κυβερνητική πολιτική, την ίδια στιγμή που ο Υπουργός δεν ικανοποίησε σχεδόν κανένα από τα αιτήματά μας.

Επίσης, ότι πρόκειται για δηλώσεις που έγιναν χωρίς να υπάρχει καμία εξουσιοδότηση από το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και που βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με την εκτίμηση που έχει η πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ για το αποτέλεσμα της συνάντησης.

Τα λιβανίσματα αυτά στην κυβερνητική πολιτική δεν είναι καινούρια, κινούνται στην πεπατημένη του "κυβερνητικού συνδικαλισμού". Τα έχουμε ξαναδεί και ξέρουμε καλά που οδήγησαν το συνδικαλιστικό κίνημα.

Μετά την εξέλιξη αυτή, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας υπέβαλλε την παραίτησή του.Αθήνα, 3/3/2015

AttachmentSize
Πανελλαδική Γραμματεία: Δελτίο Τύπου132 KB