ΠΑΜΕ: Οι εργαζόμενοι να καταδικάσουν τη ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής

Προβολή εκτυπώσιμης μορφήςΑποστολή σε φίλοPDF version

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του νέου ανθρώπου που δολοφονήθηκε το βράδυ σε ενέδρα χρυσαυγιτών.

Η Χρυσή Αυγή είναι παιδί του συστήματος, διάδοχος των ταγμάτων Ασφαλείας, συμμορία θρασύδειλων τραμπούκων που χτυπούν και δολοφονούν μετανάστες, αγωνιστές και πρωτοπόρους εργάτες προσπαθώντας να σπείρουν το φόβο και την τρομοκρατία.

Είναι τα λυσσασμένα μαντρόσκυλα του συστήματος. Γαβγίζουν και δαγκώνουν για τους βιομήχανους και τους εφοπλιστές. Είναι μπράβοι και τσιράκια των αφεντικών. Δεν έχουν καμία σχέση με το εργατικό κίνημα, με τις αξίες και τα ιδανικά του φτωχού-λαϊκού κόσμου, με τις ηρωικές παραδόσεις του λαού μας.

Να μη μπορούν να σταθούν πουθενά.

Να σβήσουν από προσώπου γης.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, τη νεολαία, κάθε συνδικαλιστική οργάνωση να καταδικάσουν τη ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής


Σωματεία καταδικάζουν τη δολοφονία του 34χρονου από τους χρυσαυγίτες

«Καταγγέλλουμε την  εν ψυχρώ δολοφονία του 34χρονου νέου, χτες στο Κερατσίνι, από  φασίστες εγκληματίες της Χρυσής Αυγής.

Ο εγκληματικός μηχανισμός της Χρυσής Αυγής χτυπάει σε εργατικές λαϊκές γειτονιές, αποκαλύπτοντας ότι είναι μηχανισμός του σάπιου συστήματος, του κεφαλαίου. Στόχο έχει να τρομοκρατήσει κάθε εργαζόμενο, κάθε νέο που σηκώνει κεφάλι και αγωνίζεται ενάντια στη βάρβαρη πολιτική.

Να μην τους περάσει. Ο λαός έχει τη δύναμη να τους τσακίσει.

Τώρα χρειάζεται μαζική λαϊκή κινητοποίηση και δράση όλων των εργαζομένων και της νεολαίας για να απομονωθούν οι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής, σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε σωματείο, σε κάθε λαϊκή γειτονιά.

Κάθε μαζικός φορέας να αναπτύξει δράση για να τους πετάξει έξω, αυτούς και τη σάπια ιδεολογία τους, να μην περνάει πουθενά το ναζιστικό δηλητήριο».

Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, Πανελλήνια Ένωση Αμμοβολιστών - Καθαριστών, Σωματείο Ηλεκτρολόγων Πλοίων, Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών, Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής ΕΝ «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων Εμπορικού Ναυτικού, Πανελλήνια Ένωση Ρυμουλκών – Ναυαγοσωστικών, Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ, Πανελλαδική Ένωση  Ελαιουργοσαπουνοποιών, Συνδικάτο Οικοδόμων Πειραιά,  Σωματείο Λογιστών Πειραιά, Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά, Σωματείο Καθαριστών – Καθαριστριών Πειραιά, Σωματείο Ιδιωτικής Υγείας Πειραιά, Παράρτημα Πειραιά Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά, Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πειραιά, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Νίκαιας - Κορυδαλλού, Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Νίκαιας - Κορυδαλλού, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Σαλαμίνας».

Με ανακοινώσεις τους καταδικάζουν επίσης τη δολοφονία: Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πειραιά,  το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αγρινίου, το Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας,  ο Πανελλήνιος Σύλλογος Μηχανικών Βιοϊατρικής Τεχνολογίας και Κλινικής Μηχανικής, η Ομοσπονδία Γονέων Περιφέρειας Αττικής, το Συνδικάτο Οικοδόμων Λέσβου, ο Ορειβατικός Φυσιολατρικός Όμιλος Νίκαιας, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου, το Σωματείο εμποροϋπαλλήλων Ιωαννίνων, η ΠΟΣΕ- ΙΚΑ, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αγ. Δημητρίου- Αλίμου και γύρω δήμων, ο Σύνδεσμος Εγκαταστατών Υδραυλικών Αθήνας, το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής- Πειραιά και Νήσων «Ο Προμηθέας», το Παράρτημα Πειραιά του Συνδικάτου Οικοδόμων, η ΠΕΑΕΑ- ΔΣΕ, η Γραμματεία Σύρου του ΠΑΜΕ, το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Ευαγγελισμός, η Ένωση Επαγγελματιών Λογιστών Πρωτευούσης και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Αν. Αττικής «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ», η Γραμματεία Φθιώτιδα τους ΠΑΜΕ, η Λαϊκή Επιτροπή Καλαμαριάς, το Συνδικάτο Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Υπηρεσιών Εορδαίας, το Σωματείο Νέων Τεχνολογιών και Τηλεπικοινωνιών Ν. Αχαΐας «Η ΕΝΟΤΗΤΑ», η  Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑΜΕΑ Βόρειου Αιγαίου, το Συνδικάτο Εργαζομένων Φαρμάκου Καλλυντικού και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Αττικής – Πειραιά και Νήσων, η Γραμματεία ΠΑΜΕ Ιωαννίνων, το συνδικάτο εργατουπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Αττικής, η Γραμματεία Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων, το συνδικάτο φαρμάκου Εύβοιας, Βοιωτίας και περιοχής Αυλώνας, η ΟΛΜΕ, η ΑΔΕΔΥ, η ΠΟΕ - ΟΤΑ, η ΓΣΕΕ, ο Δ.Σ.Α. και το συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, η Λαϊκή Συσπείρωση Αμαρουσίου και ο Σύλλογος Γυναικών Χαλκίδαςκαι το Εργατικό Κέντρο Βορείου συγκροτήματος Δωδεκανήσου.

Με κοινή τους ανακοίνωση την επίθεση καταδίκασαν τα σωματεία των Χανίων: Ιδιωτικοί Υπάλληλοι, Οικοδόμοι, Τρόφιμα Ποτά, Φαρμακοϋπαλλήλων, Επισιτισμού, Ιατρικοί Επισκέπτες Δυτ. Κρήτης, εργαζόμενοι στους Μύλους Κρήτης, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Χανίων, οι αγροτικοί σύλλογοι πρώην Δήμου Αρμένων, Μηθύμνης, Παλαιών Ρουμάτων, Καίνας, Γαβαλοχωρίου και ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος νομού Χανίων.

Επίσης τα σωματεία από το Ρέθυμνο: Γραμματεία ΠΑΜΕ Ρεθύμνου, Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ, Συνδικάτο Οικοδόμων Ρεθύμνου, Σωματείο Ξενοδοχείων και συναφών επαγγελμάτων, Σύνδεσμος λογιστών και υπαλλήλων ιδιωτικών επιχειρήσεων, Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου, Σύλλογος εργαζομένων Νοσοκομείου Ρεθύμνου.

Καταδικάζουν με κοινή ανακοίνωσή τους από Ηράκλειο Κρήτης η Ένωση ιδιωτικών Υπαλλήλων, το Συνδικάτο Οικοδόμων, το Σωματείο Εκπαιδευτικών Ιδιωτικής Εκπαίδευσης «Γαλάτεια Καζαντζάκη» και η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ.