Π.Α.ΜΕ Εκπαιδευτικών Σάμου: Για την έκτακτη Γ.Σ.

Προβολή εκτυπώσιμης μορφήςΑποστολή σε φίλοPDF version


Τη Δευτέρα 30/3 πραγματοποιήθηκε συζήτηση στο Δ.Σ. Μεσαίου για την παραπέρα πορεία του κλάδου και τα εργασιακά δικαιώματα. Η  Έκτακτη Γενική Συνέλευση δεν έγινε επειδή δεν είχε απαρτία.

Να σημειωθεί ότι η ανακοίνωση για την Γενική Συνέλευση στάλθηκε στα σχολεία από την πλειοψηφούσα παράταξη (Ανεξάρτητη Επικοινωνία) μόλις την Παρασκευή 27/3, με ότι αυτό σημαίνει για τη σωστή και έγκαιρη προετοιμασία μιας Γενικής Συνέλευσης. Για το ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  η γενική συνέλευση αποτελεί μια πολύ ουσιαστική διαδικασία, ίσως την πιο σημαντική στη ζωή ενός σωματείου. Στη Γενική Συνέλευση συζητάμε για τις εξελίξεις, για τα αιτήματα και τους στόχους, ενώ αποφασίζονται τα επόμενα βήματα και η παραπέρα πορεία του σωματείου για το πώς θα παλέψουμε για τα προβλήματα τα δικά μας και των μαθητών μας.  Η καλή προετοιμασία και η συμμετοχή των συναδέλφων είναι απαραίτητη, ενώ απόψεις , όπως αυτές που εξέφρασε εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ, να δηλωθεί ότι έγινε Γενική Συνέλευση, δηλαδή να πούμε ψέματα, είναι επικίνδυνες και εκφυλιστικές για το κίνημα και τα σωματεία.

Το ΠΑΜΕ έκανε ξεκάθαρη τη θέση του ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία αναμονή στους εργαζόμενους, καθώς ο νέος Υπουργός Παιδείας δεν υποσχέθηκε τίποτα στους εκπαιδευτικούς, μονίμους και αναπληρωτές, αλλά και η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει τον ίδιο ακριβώς αντιλαϊκό δρόμο με τις προηγούμενες. Δεν είναι τυχαίο πως την ίδια στιγμή που χιλιάδες εργαζόμενοι και  αναπληρωτές εκπαιδευτικοί δε δικαιούνται ταμείο ανεργίας, ο ΟΑΕΔ, ακολουθώντας της οδηγίες της συγκυβέρνησης, δίνει 120 εκατομμύρια ευρώ για την πληρωμή των δόσεων, ενώ καμία κουβέντα δε γίνεται στα σαλόνια της ΕΕ για την ανάκτηση των απωλειών που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια.

Όλες οι άλλες δυνάμεις υποστήριξαν πως δεν έχουμε τίποτα στα χέρια μας ακόμα, καθώς δεν έχει κατατεθεί το πολυνομοσχέδιο για την παιδεία. Μήπως το πολυνομοσχέδιο θα μιλάει για επιστροφή μισθών, μόνιμους διορισμούς, κατάργηση φόρων κλπ; Όχι βέβαια.

Συνάδελφοι, το ΠΑΜΕ κατέθεσε 2 προτάσεις στη συζήτηση που έγινε:

  • Διαμαρτυρία για το Ειδικό Σχολείο στην Πρωτοβάθμια.
  • Διαμαρτυρία στον ΟΑΕΔ για το επίδομα ανεργίας στους αναπληρωτές.

Τίποτα δε θα μας χαριστεί, εάν δε το διεκδικήσουμε, εάν δεν τους πιέσουμε.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν ενεργά στο σωματείο και σε όλες τις κινητοποιήσεις που θα πιέσουμε να γίνουν το επόμενο διάστημα.

AttachmentSize
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΑΜΟΥ - για την έκτακτη γενική συνέλευση.doc42 KB