Π.Α.ΜΕ Εκπαιδευτικών Νότιας Αθήνας: Για τη στάση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ

Προβολή εκτυπώσιμης μορφήςΑποστολή σε φίλοPDF version

Ξεσηκωμός για να ματαιώσουμε τη νέα αντιλαϊκή συμφωνία!

 

Ο λαός, οι εργαζόμενοι να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας, να αντιπαλέψουμε το νέο «μνημόνιο»!

 

Συνάδελφοι/ισσες

 

Στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Ν. Αθήνας της 19ης Μάη οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ κατέθεσαν πρόταση συμμετοχής του σωματείου στην κινητοποίηση της 11ης Ιούνη ενάντια στα νέα μνημόνια, στις νέες αντιλαϊκές συμφωνίες. Για να μην παρθούν νέα μέτρα, για να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι.

Δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός. Όλα δείχνουν ότι είναι έτοιμη η συμφωνία της κυβέρνησης με τους θεσμούς. Η κοινή δήλωση των Τσίπρα-Γιούνκερ είναι προάγγελος νέων επώδυνων μέτρων. Όλες οι ως τώρα απώλειές μας είναι περασμένες, ξεχασμένες. Διατηρούνται όλα τα αντιλαϊκά μέτρα των προηγουμένων μνημονίων που τσάκισαν το λαό μας. Καθημερινά, υπουργοί και βουλευτές της συγκυβέρνησης προετοιμάζουν το έδαφος και της νέας επίθεσης. «Κόκκινη γραμμή» είναι τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Αυτό αποτυπώθηκε, χωρίς καμία «δημιουργική ασάφεια», στη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου. Θα έχουμε νέα επέλαση στα εργασιακά, στο ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό και τις συλλογικές συμβάσεις και νέα φορολογικά βάρη, ένταση της φορολογίας για λαϊκά και μεσαία στρώματα.

Μια συμφωνία που θα τσακίζει παραπέρα τη ζωή των εργαζομένων δεν είναι «έντιμος συμβιβασμός»! Η αναμονή, ο συμβιβασμός είναι χαμένος χρόνος για το λαό. Θα χαρίσει χαμόγελα σε δανειστές και μεγαλοεργοδοσία, νέα προνόμια, νέες απαλλαγές, φρέσκο κρατικό χρήμα σε αυτούς που πλούτισαν και πλουτίζουν σε βάρος της συντριπτικής λαϊκής πλειοψηφίας που βασανίζεται και υποφέρει. Η λύση βρίσκεται στην οργάνωση και στον αγώνα!

Με αυτές τις σκέψεις καταθέσαμε στο ΔΣ της ΕΛΜΕ, πρόταση συμμετοχής στο συλλαλητήριο της 11ης Ιούνη.

Όμως, για πολλοστή φορά βρεθήκαμε αντιμέτωποι με τον «τοίχο» του κυβερνητικού συνδικαλισμού. Οι εκπρόσωποι της κυβερνητικής συνδικαλιστικής παράταξης των ΣΥΝΕΚ (ΣΥΡΙΖΑ), συνεχίζοντας χωρίς ταλαντεύσεις την κακή παράδοση που έχουν δημιουργήσει, σε πλήρη ταύτιση με την ηγεσία τους σε επίπεδο Ομοσπονδίας, έδωσαν για μια ακόμα φορά αρνητική ψήφο σε πρόταση αγωνιστικής κινητοποίησης του σωματείου μας. Έφτασαν στο σημείο, δια στόματος μέλους του προεδρείου του ΔΣ της ΕΛΜΕ, να «αιτιολογήσουν» τη στάση τους με το αφοπλιστικό επιχείρημα ότι η «συμφωνία» που έρχεται δεν πρέπει να ματαιωθεί από τους εργαζόμενους διότι «δεν είναι αντιλαϊκή»(!)

Είναι φανερό ότι για τον κυβερνητικό συνδικαλισμό ο ρόλος του κινήματος φτάνει μέχρι το επίπεδο του κομπάρσου, του χειροκροτητή που απλώς γεμίζει το φόντο στο κάδρο των αντιλαϊκών μεθοδεύσεων της κυβέρνησης και των πάσης φύσεως εταίρων της. Η αυτοτελής δράση του κινήματος, στο δρόμο της σύγκρουσης με τους δυνάστες του λαού και τους πολιτικούς τους εκπροσώπους, τους είναι εχθρική, αδιανόητη. Άλλωστε, δεν πρωτοτυπούν. Αυτός ήταν πάντα ο κυβερνητικός συνδικαλισμός, όποια προβιά κι αν φορούσε.

 

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να δώσουν ηχηρή απάντηση, μακριά από τον ξεπεσμό των συνδικαλιστικών ηγεσιών. Μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο. Δίνουμε την απάντησή μας στην επίθεση κυβέρνησης – ΕΕ – κεφαλαίου.

 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΙΣ 11 ΙΟΥΝΗ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ

AttachmentSize
11 Ιούνη.doc94.5 KB