ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 16 ΙΟΥΛΗ 10:30 π.μ. ΟΜΟΝΟΙΑ

Προβολή εκτυπώσιμης μορφήςΑποστολή σε φίλοPDF version

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

  • Ν’ αποσυρθεί το πολυνομοσχέδιο της σφαγής
  • Όχι σε όλες τις απολύσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις-Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους

  • Κανένας μαθητής εκτός σχολείου-καμία κατάργηση ειδικότητας

  • Όχι στο «νέο» σχολείο Κυβέρνησης-Ευρωπαϊκής Ένωσης-επιχειρηματικών ομίλων, στο σχολείο της μαθητείας και της τσάμπα εργασίας

 

Συνάδελφοι-Συναδέλφισσες

Τα ψέματα τελείωσαν! Το μαχαίρι έφτασε στο κόκαλο. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το δρόμο του Αγώνα! Όλοι στους δρόμους συν «γυναιξί και τέκνοις»! Είμαστε οι πολλοί και έχουμε τη δύναμη να τους σταματήσουμε. Μπορούμε να αναμετρηθούμε μαζί τους και να νικήσουμε. Μπορούμε να ανατρέψουμε τις αντιλαϊκές πολιτικές.

Τα μέτρα του πολυνομοσχέδιου δεν αφήνουν κανέναν απ’ έξω, δεν αφήνουν τίποτα όρθιο και σε Δημόσιο και σε Ιδιωτικό τομέα. Με το πολυνομοσχέδιο καταργούν τον κατώτερο μισθό, την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, πετσοκόβουν τις όποιες παροχές έχουν απομείνει στον ΕΟΠΥΥ, φορολογούν άγρια ακόμα και τους άνεργους, την στιγμή που προσφέρουν τεράστιες και προκλητικές φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο. Απολύουν εργαζόμενους στους ΟΤΑ, εκπαιδευτικούς, πετούν έξω από τα σχολεία και τη μορφωτική διαδικασία πάνω από 20 χιλιάδες μαθητές των ΕΠΑΛ, στην πλειοψηφία τους παιδιά των λαϊκών οικογενειών.

Πριν καν ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο, το Υπουργείο Παιδείας συντάσσει τις λίστες των απολύσεων και καλεί τους εκπαιδευτικούς τη Δευτέρα 15 Ιούλη στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να δηλώσουν αν ανήκουν στις «κατηγορίες που εξαιρούνται» ή όχι! Το μέτρο αυτό στοχεύει στο να αποδεχτούμε τα μέτρα και τις απολύσεις πριν καν ψηφιστούν. Στοχεύουν να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα, τις αντιστάσεις και την ενότητα των εκπαιδευτικών. Θέλουν να μας βάλουν να φαγωθούμε μεταξύ μας, ποιος έχει κοινωνικά κριτήρια και ποιος δεν έχει. Αυτό το έργο το έχουμε ξαναδεί και σε άλλους κλάδους και σε άλλα μέτρα αντιλαϊκά. Κανένας τη Δευτέρα 15 Ιούλη στις Διευθύνσεις για να δηλώσει εξαίρεση!

Τα μέτρα αυτά δεν αφορούν μόνο τους εκπαιδευτικούς, αφορούν το σύνολο των λαϊκών στρωμάτων. Γι΄ αυτό όλοι μαζί, εργαζόμενοι σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα πρέπει να απαντήσουμε στις απολύσεις και ταυτόχρονα ενάντια στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής, στη δικτατορία του κεφαλαίου, των τραπεζιτών και των βιομηχάνων. Να ορθώσουμε το ανάστημά μας. Να μπλοκάρουμε όλες τις απολύσεις, να φέρουμε τα πάνω-κάτω. Να απαιτήσουμε τη διαγραφή του χρέους, την κατάργηση όλων των Μνημονίων και των Δανειακών Συμβάσεων, την αποδέσμευση της χώρας από τη λυκοσυμμαχία της Ε.Ε. με το λαό στο τιμόνι της δικής του εξουσίας. Αυτός είναι ο δρόμος του λαού. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει.

Κλιμακώνουμε την πάλη και μετά την Απεργία.

  • με συσκέψεις-συγκεντρώσεις-καταλήψεις-παραστάσεις διαμαρτυρίας, από κοινού με τους μαθητές που πετιόνται έξω από το σχολείο, με τους γονείς, με συνδικάτα δημόσιου και ιδιωτικού τομέα

  • Συμμετέχουμε στα συλλαλητήρια της Τετάρτης 17 Ιούλη ενάντια στις απολύσεις και στο πολυνομοσχέδιο της σφαγής

  • Διοργανώνουμε μέρα πανελλαδικής δράσης, όπου θα πραγματοποιηθούν συλλαλητήρια στην πρωτεύουσα κάθε Νόμου

  • Παίρνουμε την πρωτοβουλία να μείνουν ανοιχτά σε καθημερινή βάση όλα τα σχολεία της Τεχνικής-Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ) και να τα μετατρέψουμε σε κέντρα οργάνωσης του αγώνα, σε κέντρα συμμαχίας και κοινής δράσης με γονείς-μαθητές, διοργανώνοντας απεργιακές δραστηριότητες, συνεντεύξεις τύπου, συναυλίες κ.α.

Αθήνα, 12 Ιουλίου 2013

AttachmentSize
ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ.doc201.5 KB