ΝΑ ΣΕ ΚΑΨΩ ΓΙΑΝΝΗ, ΝΑ Σ' ΑΛΕΙΨΩ ΛΑΔΙ !

Προβολή εκτυπώσιμης μορφήςΑποστολή σε φίλοPDF version

Συναδέλφισσες, συναδελφοι,

Σήμερα, μέχρι το μεσημέρι, καλούνται από τη Δ/νση Π.Ε. οι σχ. μονάδες να αποστείλουν, κατ' εκτίμηση”, αριθμό μαθητών που έχουν μεγάλη οικονομική ανάγκη.

Πέρα από την προεκλογική “συγκυρία” του πράγματος, που τη θεωρούμε δευτερεύουσας σημασίας, ως ΠΑΜΕ Εκπ/κών Φθιώτιδας επισημαίνουμε τα εξής:

Το κράτος των αστών με το πολιτικό προσωπικό του, συστηματικά και σχεδιασμένα, οδηγούν στη φτώχεια, την εξαθλίωση και τη χρεοκοπία το λαό για να διασώσουν τους κεφαλαιοκράτες και την εξουσία τους πάνω στην κοινωνία.

Γυρίζουν πολλές δεκάδες χρόνια πίσω το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων και καταδικάζουν τη νέα γενιά να ζήσει μια χαμοζωή, πολύ χειρότερη από αυτή των γονιών της.

Εγγυώνται “εμπράγματα” ότι έδαφος, υπέδαφος , θάλασσα, αέρας και ήλιος της χώρας θα γίνουν “τρελά” κέρδη που θα καταλήξουν στα θησαυροφυλάκια της ντόπιας και ξένης αστικής τάξης.  

Ψυχρά και ανάλγητα πολιτεύονται σύμφωνα με το συμφέρον της τάξης που υπηρετούν φέρνοντας τα λαϊκά νοικοκυριά σε απόγνωση.

Αυτοί που για πολύ καιρό έκλειναν τα μάτια στο πρόβλημα και κατήγγειλαν το ΠΑΜΕ που το αποκάλυπτε, ξαφνικά τους έπιασαν οι ευαισθησίες για τους μαθητές που έχουν “μεγάλες οικονομικές δυσκολίες”. Οποία υποκρισία!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Οι εκπαιδευτικοί ήδη στα σχολεία μας βοηθάμε κάποιες τέτοιες περιπτώσεις, αλλά δεν είμαστε εφοριακοί ούτε υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας για να μετρήσουμε τη φτώχεια. Δεν θα αποφασίσουμε εμείς ποιο παιδί θα φάει και ποιο όχι.  Ακόμα, οι γονείς σήμερα δουλεύουν και αύριο είναι ανεργοι. Άλλωστε το ζούμε. Καθημερινά φτωχαίνουμε εμείς οι ίδιοι και δε μπορούμε να ανταποκριθούμε στοιχειωδώς στις υποχρεώσεις μας.

Είναι υποχρέωση του κράτους σε συνεργασία με τους δήμους να αντιμετωπίσουν συνολικά την ανάγκη των μαθητών για ένα “μικρογεύμα” στο διάλλειμα.

Όλοι οι μαθητές το έχουν ανάγκη, όλοι να το λαμβάνουν.

Και πρέπει να υπάρχει μέριμνα για όσους μαθητές δε βρίσκουν μεσημεριανό στο τραπέζι τους. Να τους διανέμονται μερίδες φαγητού από την υπηρεσία πρόνοιας του δήμου στο σπίτι.

Σε αυτή τη λογική σάς καλούμε να αντιμετωπίσετε το ευαίσθητο αυτό ζήτημα.

Υπογραμμίζουμε όμως ότι ως εκπαιδευτικοί,  ως εργαζόμενοι και ως γονείς: Δε μάς αξίζει ούτε σ' εμάς, ούτε στις οικογενειές μας, ούτε στους μαθητές μας να αρκούμαστε να γεμίζουμε την κοιλιά μας από τα ψίχουλα που πέφτουν από το “τραπέζι” της πλουτοκρατίας. 

Στο “τραπέζι” έχουμε θέση όλοι όσοι δουλεύουμε και παράγουμε τον πλούτο. Θέση δεν έχει η παρασιτική αστική τάξη, που σήμερα τον ιδιοποιείται και αφήνει νηστικά τα παιδιά της λαϊκής οικογένειας

Σε μια τέτοια κοινωνικοπολιτική συμμαχία, σε μια τέτοια προοπτική σάς καλεί το ΠΑΜΕ. Για να καταργήσουμε την εκμεταλευτική κοινωνία.     

ΛΑΜΙΑ                         ΜΑΡΤΗΣ   2012 

AttachmentSize
ΦΤΩΧΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ 23 Μάρτ 12 (1).doc41.5 KB