Λαϊκό Φροντιστήριο Παλ. Φαλήρου - Ν. Σμύρνης: Προβολή ταινίας

Προβολή εκτυπώσιμης μορφήςΑποστολή σε φίλοPDF version

Την Παρασκευή 15 /4/2016 το Λαϊκό Φροντιστήριο Π.Φαλήρου- Ν. Σμύρνης σε συνεργασία με την ομάδα Γυναικών Π.Φαλήρου της ΟΓΕ πραγματοποίησε στο πολιτιστικό κέντρο Αγ. Βαρβάρας προβολή της ταινίας «Τα παιδιά της Χορωδίας».

Λίγα λόγια για το έργο:

Τα γεγονότα της ταινίας διαδραματίζονται το 1948, στη Γαλλία. Μόλις έχει τελειώσει ο πόλεμος. Οι πληγές είναι πολλές και μεγάλες. Ο Κλεμάν Ματιέ, δάσκαλος μουσικής, δέχεται τη θέση του επιτηρητή σε ένα οικοτροφείο για ορφανά και προβληματικά παιδιά. Το καθεστώς του σχολείου είναι εξαιρετικά καταπιεστικό, προσπαθεί να εκπαιδεύσει και να προσαρμόσει τα παιδιά επιβάλλοντας τους την πειθαρχία με σκληρές τιμωρίες. Παρά την αντίθεση του διευθυντή, ο Ματιέ αποφασίζει να πάει κόντρα σε αυτό το σύστημα διδάσκοντας μουσική στα παιδιά και καταφέρνοντας να δημιουργήσει μια δεμένη ομάδα. Σιγά- σιγά τα παιδιά μαθαίνουν την αλληλεγγύη, τον αλληλοσεβασμό, να αγαπούν τη μουσική, την ομορφιά και την τέχνη, διαπαιδαγωγούνται μέσα από αυτές.

Μετά την προβολή , ακολούθησε συζήτηση σχετικά με τους στόχους του εκπαιδευτικού συστήματος σήμερα , τις διακρίσεις που γίνονται σε βάρος των παιδιών στην εκπαίδευση και την αναγκαιότητα ύπαρξης ενός άλλου εκπαιδευτικού συστήματος που θα καλύπτει τις ανάγκες όλων των παιδιών χωρίς καμία διάκριση.

AttachmentSize
ταινίας.doc4.01 MB