Θεσσαλονίκη: Η πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ κόντρα στην πολιτική επιστράτευση δείχνει το δρόμο της αποφασιστικής αντιμετώπισης του αυταρχισμού και της πολιτικής που σχεδιάζει χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο.

Προβολή εκτυπώσιμης μορφήςΑποστολή σε φίλοPDF version

Συνάδελφοι,

Μετά τις εξελίξεις στην ΕΡΤ το βράδυ της Τρίτης, άμεσα το πρωί της Πέμπτης, το ΠΑΜΕ χωρίς καμιά αναστολή και χωρίς καμιά ταλάντευση έδειξε το δρόμο για κοινή συμπόρευση όλων των εργαζόμενων απέναντι στις απολύσεις, και τις επικείμενες απολύσεις στην εκπαίδευση, απέναντι στην επιστράτευση, απέναντι στις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και την ασυδοσία της κυβέρνησης που δίνει το δικαίωμα στον εκάστοτε υπουργό με μια υπουργική απόφαση να καταργεί δημόσιους οργανισμούς (και σχολικές μονάδες) και να απολύει εργαζόμενους. Εν τω μεταξύ, έχει ήδη προηγηθεί το «μαγείρεμα» στοιχείων που βγάζουν περίπου 10.000 πλεονάζοντες εκπαιδευτικούς σε όλη τη χώρα.

Οι εξελίξεις απαιτούσαν απάντηση ΤΩΡΑ και όχι αύριο, ΤΩΡΑ να κατέβουν χιλιάδες εργαζόμενοι στους δρόμους, πριν το «μαύρο» της οθόνης της ΕΡΤ κυριαρχήσει σε κάθε πλευρά της ζωής μας. Η απάντηση στην πολιτική επιστράτευση δόθηκε από εκατοντάδες στελέχη και φίλους του ΠΑΜΕ, φίλους άλλων συνδικαλιστικών σχημάτων, που είδαν ότι μέσα από την πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ μπορούσαν να εκφράσουν κι αυτοί την αντίθεσή τους.

 

Η σημερινή απάντηση-απεργία έδειξε και τις δυνατότητες που περικλείει ο κλάδος των εκπαιδευτικών, αν είχε μια συνδικαλιστική ηγεσία που θα τον ένωνε και θα τον οργάνωνε στην κατεύθυνση αξιοποίησης της δυναμικής του και όχι στην κατεύθυνση της ήττας που τον έχει οδηγήσει ο κυβερνητικός συνδικαλισμός.

Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα δεν θα επιτρέψει καμιά απειλή και τιμωρία στους απεργούς καθηγητές. Οποιαδήποτε δίωξη συναδέλφων-απεργών, θα αποτελέσει πολιτική δίωξη, καθώς το ιδεολόγημα της κυβέρνησης ότι προστατεύει τις πανελλαδικές εξετάσεις δεν υφίσταται, δεδομένου ότι σήμερα δεν επηρεάζονταν οι εξετάσεις.

 

Καλούμε το ΔΣ της ΟΛΜΕ, τα ΔΣ των ΕΛΜΕ, σωματεία στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα να πάρουν αποφάσεις ενάντια στον εκφοβισμό και τις διώξεις των απεργών-καθηγητών.

Καλούμε τους συναδέλφους σε αγωνιστική επαγρύπνηση και δυναμική απάντηση μπροστά στις εξελίξεις!

Κανένας μόνος του-να σταματήσουν τώρα οι διώξεις! Καμία απόλυση εκπαιδευτικού!

Προάσπιση της δημόσιας ενημέρωσης!

ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑΞΗ!

ΚΑΤΩ Η ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ!

Θεσσαλονίκη, 13 Ιούνη 2013

AttachmentSize
πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ κόντρα στην πολιτική επιστράτευσηι.doc78 KB