Επιτροπή Αγώνα Φορέων Κεφαλονιάς: Αποχαρακτηρίζουν το Νομό Κεφαλονιάς από σεισμόπληκτο!!!

Προβολή εκτυπώσιμης μορφήςΑποστολή σε φίλοPDF version

Χωρίζουν τους σεισμόπληκτους σε «παλιούς» και «νέους» και τους αφήνουν όλους στην τύχη τους.

Όπως πληροφορούμαστε από το ΜΜΕ υπογράφηκε κοινή υπουργική απόφαση από τον υπουργό Οικονομικών με την οποία χαρακτηρίζονται σεισμόπληκτες μια σειρά περιοχές που επλήγησαν από τον φονικό σεισμό της 17ης Νοεμβρίου. Για το Νομό Κεφαλονιάς προβλέπεται ότι σεισμόπληκτες περιοχές είναι πλέον η Ιθάκη και η Έρισσος. Με τον τρόπο αυτό, σαφώς, αποχαρακτηρίζουν από σεισμόπληκτο τον υπόλοιπο Νομό. Αυτό γίνεται τη στιγμή που δύο χρόνια μετά οι άστεγοι παραμένουν χωρίς σπίτι, οι εργατικές κατοικίες στην Παλική είναι σε τέλμα, οι σχολικές υποδομές και τα νοσοκομεία δεν έχουν αποκατασταθεί, το οδικό δίκτυο και οι λιμενικές υποδομές έχουν χειροτερέψει, δεν υπάρχει πόσιμο νερό από το δίκτυο στην Παλική, τα πολιτιστικά μνημεία παραμένουν τραυματισμένα, το μουσείο Αργοστολίου είναι κλειστό, το ανοικτό γήπεδο της πρωτεύουσας δεν έχει επισκευαστεί κοκ. Για τους «παλιούς» σεισμόπληκτους μόνο φιέστες και ημερίδες, ενώ για τους «νέους» οικονομικά «αφυδατωμένες» υποσχέσεις.

Η κυβερνητική απόφαση, για την οποία η Επιτροπή Αγώνα Φορέων είχε προειδοποιήσει, συνεπάγεται ότι δεν θα πάρει παράταση το επίδομα ενοικίου και θα περικοπεί κάθε ευεργετική αντισταθμιστική ρύθμιση. Του χρόνου θα πληρώσουν ΕΝΦΙΑ όχι μόνο για τα οικόπεδα των ακατάλληλων (κόκκινων) οικιών αλλά και για τις οικίες. Όλες οι «χτυπημένες» δημόσιες υποδομές «μπαίνουν σε πάγο». Υπάρχουν τεράστιες ευθύνες στην κυβερνητική βουλευτή για την εξέλιξη αυτή. Ο ΣΥΡΙΖΑ βγάζει και εδώ τη βρώμικη δουλειά παρουσιάζοντας τον αποχαρακτηρισμό σαν ευεργεσία. Τεράστιες είναι και οι ευθύνες της Περιφερειακής Αρχής (ΣΥΡΙΖΑ- ΛΑΕ) η οποία έβαλε πλάτη για την εξέλιξη και κορόιδεψε ανοιχτά. Ο κ. Περιφερειάρχης είχε δεσμευτεί πως δεν θα υπάρξει τέτοια εξέλιξη παρότι αυτό διαφαινόταν ξεκάθαρα. Μία σειρά ρυθμίσεις έληγαν ση διετία (πχ επιδότηση ενοικίου). Είναι ενδεικτικό ότι ο Υπουργός Παιδείας κ. Φίλης είχε κάνει ξεκάθαρα το διαχωρισμό «παλιών» και «νέων» σεισμόπληκτων και ούτε λίγο ούτε πολύ είχε δηλώσει πως δεν μπορεί να ασχολείται εφ΄ όρου ζωής κανείς με τους «παλιούς». Εξάλλου και στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση Προέδρων της ΟΛΜΕ (30/1/16), οι παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ «φρόντισαν» να μην υπάρξει απόφαση υπέρ των σεισμόπληκτων της Κεφαλονιάς!!!

Η Επιτροπή Αγώνα Φορέων απαιτεί στο ΦΕΚ που θα εκδοθεί (και δίπλα στις νέες περιοχές των άλλων Νομών που χτύπησε ο σεισμός της 17ης Νοέμβρη) να υπάρξει παράταση του καθεστώτος του σεισμόπληκτου για το σύνολο του Νομού Κεφαλονιάς - Ιθάκης. Εδώ και τώρα μέτρα, χρήμα και έργα που θα απαλύνουν τη ζωή των σεισμόπληκτων και των παιδιών τους, χωρίς διαχωρισμούς «παλιών» και νέων».

Να μην περάσει ο αποχαρακτηρισμός!!!

Όλοι στην Απεργία της 4ης Φλεβάρη

 

Αργοστόλι 1/2/16

AttachmentSize
το Νομό Κεφαλονιάς από σεισμόπληκτο.doc28.5 KB