Επιτροπή Αγώνα Εκπαιδευτικών Μαγνησίας:Για τη διαδικασία πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών με αναπηρία άνω του 67%

Προβολή εκτυπώσιμης μορφήςΑποστολή σε φίλοPDF version

Η Επιτροπή Αγώνα Εκπαιδευτικών Μαγνησίας του Π.Α.ΜΕ. καταγγέλλει την αδιανόητα ανάλγητη πολιτική του Υπουργείου Παιδείας. Τουλάχιστον δυο είναι οι συνάδελφοί μας εκπαιδευτικοί από το Βόλο, με αναπηρία πάνω από 67% και πιο συγκεκριμένα τυφλοί, που με το νέο σύστημα πρόσληψης αναπληρωτών τοποθετήθηκαν μακριά από τις εστίες τους, από τον τόπο διαμονής τους, από το σπίτι τους, έχοντας να αντιμετωπίσουν αξεπέραστες δυσκολίες στη διαβίωσή τους.

Είναι προφανές ότι οι παραπάνω συνάδελφοι μας, όπως και άλλοι στην υπόλοιποι Ελλάδα, καλούνται να υπηρετήσουν μακριά από το οικείο οικογενειακό και αστικό περιβάλλον που έχουν οργανώσει τη ζωή τους, ώστε να μπορούν να αυτοεξυπηρετούνται , να κινούνται και να εργάζονται. Η μοριοδότηση της αναπηρίας και η μη κατά προτεραιότητα τοποθέτησή στο τόπο διαμονής των ατόμων με αναπηρία πάνω από 67%, που εισήγαγε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με την Υ.Α. Αριθμ. 61048/Ε2 /10-4-2017, αποτελεί αδιανόητα παράλογη και ανάλγητη ρύθμιση, αφού όπως είναι ευνόητο, αυτοί οι συνάδελφοί δεν έχουν μόνο να αντιμετωπίσουν κάποιες περισσότερες δυσκολίες, αλλά ουσιαστικά τους στερούν, με απόλυτη απώλεια κάθε σεβασμού, ακόμη και το δικαίωμα στην εργασία.

Έτσι με την παραπάνω Υ.Α., το ΥΠΕΠΘ προσέθεσε ακόμη μια ρύθμιση εις βάρος των δικαιωμάτων των ΑΜΕΑ. Αφού στερεί το δικαίωμα στην ειδική εκπαίδευση των ΑΜΕΑ προβλέποντας προσλήψεις εκπαιδευτικών γενικής αγωγής στις δομές ΕΑ χωρίς τις απαραίτητες γνώσεις ειδικής αγωγής (ακόμη και με «ταχύρρυθμα» σεμινάρια), στα πλαίσια της πολιτικής της Ε.Ε. και των μνημονίων για περικοπές, για την «ορθολογιστική» διαχείριση του εκπαιδευτικού προσωπικού, στερεί και το δικαίωμα των εκπαιδευτικών με ειδικές ανάγκες στην εργασία.

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να πάρει πίσω τις παραπάνω διατάξεις. Να εξασφαλίσει το απαραίτητο ειδικευμένο εκπαιδευτικό προσωπικό (όπως οι απόφοιτοι του Τμήματος Ειδικής Αγωγής Βόλου), καθώς επίσης και το κατάλληλο βοηθητικό προσωπικό, που χρειάζονται οι δομές της Ειδικής Αγωγής. Καλούμε το ΥΠΕΠΘ να προχωρήσει άμεσα σε μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών για την κάλυψη των αναγκών και των κενών σε όλα τα σχολεία. Καλούμε το ΥΠΕΠΘ να σεβαστεί τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, μεταξύ των οποίων και των εκπαιδευτικών με αναπηρία πάνω από 67% και την άμεση μονιμοποίησή τους σε εκπαιδευτικές δομές στον τόπο κατοικίας τους.

AttachmentSize
Καταγγελία αναλγητης πολιτικής ΥΠΕΠΘ στη διαδικασία πρόσληψης αναπληρ με αναπηρία ανω 67% 6.9.17.doc158.5 KB