Εκπρόσωπος της Α.Σ.Ε. στη Δ.Ε.Π. Καβάλας: Για τη συγχώνευση νηπιαγωγείων

Προβολή εκτυπώσιμης μορφήςΑποστολή σε φίλοPDF version

Την Πέμπτη 23/3/2017 πραγματοποιήθηκε  η συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του  Δήμου Καβάλας.

            Πρώτο θέμα  ήταν η ανάκληση της αντιπαιδαγωγικής απόφασης, στις 26/11/2016, που κατά πλειοψηφία, γνωμοδοτούσε θετικά στην προτεινόμενη από τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Π.Ε. Καβάλας κ. Μπαντίκο  συγχώνευση των 21ου και 18ου νηπιαγωγείων Καβάλας.

            Ο Δ/ντης Β/θμιας  Εκπ/σης κ. Βαγενάς υποστήριξε πως η Δ.Ε.Π. δεν ήταν αρμόδια να συζητήσει εκ νέου το  θέμα.

            Ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Καβάλας Ποιμενίδης Βασίλης διαφώνησε με τη συγκεκριμένη θέση και ζήτησε να τεθεί άμεσα το θέμα προς συζήτηση, με δεδομένη την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για επανεξέταση του ζητήματος, παρουσιάζοντας τα παιδαγωγικά επιχειρήματα, που καθιστούν αναγκαία τη λειτουργία νηπιαγωγείου στην περιοχή του Αγ. Λουκά.

            Τελικά το θέμα τέθηκε σε ψηφοφορία, όπου, δυστυχώς κατά πλειοψηφία, επικράτησε η άποψη του κ. Βαγενά,  την οποία στήριξαν ο εκπρόσωπος της Α/θμιας κ. Ζυγούλας και η πρόεδρος της Δ. Ε. Π.  κ. Κλωνάρη.

            Κατόπιν τούτου δεν μας προκαλεί έκπληξη το γεγονός της απουσίας του συγκεκριμένου θέματος από την τακτική ημερήσια διάταξη του επόμενου Δημοτικού Συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί στις 27/3/2017, παρά τη ρητή περί του αντίθετου διαβεβαίωση του Προέδρου κ. Γραμμένου προς τον αντιπρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καβάλας Βασίλη Ποιμενίδη κατά την προηγούμενη συνεδρίαση.

            Είναι ξεκάθαρο πως η Διοίκηση του Δήμου, όπως και  τα στελέχη των  Διευθύνσεων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, υπηρετούν πιστά την πολιτική, που προωθείται από το Υπουργείο Παιδείας και η οποία αποκλειστικό στόχο έχει την προσαρμογή της δημόσιας εκπαίδευσης στις επιταγές του ΟΟΣΑ, της Ε.Ε. και του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων. 

 

ΥΓ. Στη συνεδρίαση παρούσα ήταν, στηρίζοντας τις θέσεις του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καβάλας και η αναπληρώτρια εκπρόσωπος στην Δημοτική Επιτροπή Παιδείας, Μαριάννα Κεσόγλου. 

AttachmentSize
21-18 ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ.doc31.5 KB