ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ-ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ: Παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΔΕ Ζακύνθου

Προβολή εκτυπώσιμης μορφήςΑποστολή σε φίλοPDF version

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ-ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ

Παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΔΕ Ζακύνθου Πέμπτη 05/11 στις 14.00

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε συμβασιούχε,

Μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 29/10 στο Εργατικό Κέντρο, η Επιτροπή ωρομισθίων αναπληρωτών εκτιμά ότι το καθεστώς της ανασφάλειας/αβεβαιότητας που ζούμε τα τελευταία χρόνια δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο! Οι συνέπειες των ελαστικών εργασιακών σχέσεων στον κλάδο μας, η ωρομισθία, η αναπλήρωση μας κρατούν ομήρους να βρισκόμαστε ανάμεσα στην ανεργία και την εργασία, μας απαγορεύουν οποιοδήποτε προγραμματισμό για τη ζωή μας. Οι επιπτώσεις είναι αρνητικές και στην ποιότητα της εκπαίδευσης των παιδιών. Χιλιάδες οι χαμένες ώρες, τα κενά που δημιουργούνται, η εναλλαγή εκπαιδευτικών ιδιαίτερα στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Η λύση είναι μία - μονιμοποίηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

 

Συνάδελφε, μπορούμε και πρέπει να βάλουμε φρένο σε αυτή την κατάσταση. Πάρε την υπόθεση στα χέρια σου. Γίνε μέλος του Συλλόγου και της ΕΛΜΕ. Ενίσχυσε τις ταξικές δυνάμεις. Μέσα από τη συμμετοχή σου στην πάλη μπορείς να συμβάλεις στην αλλαγή του συσχετισμού δύναμης. Απόκρουσε τη λογική που θέλει τον κλάδο διασπασμένο, διαχωρίζει τους εκπαιδευτικούς, καλλιεργεί την ατομική λύση. Δεν έχει κανένα αποτέλεσμα να χωριζόμαστε σε 24μηνίτες, 30μηνίτες, 5μηνίτες, επιτυχόντες ΑΣΕΠ και μη, κατόχους μεταπτυχιακών και μη. Αυτός ο διαχωρισμός αφήνει στο απυρόβλητο την κυβέρνηση, στρέφει τον εργαζόμενο ενάντια στον άλλο. Είμαστε όλοι εκπαιδευτικοί, συμβασιούχοι κι αυτό μας ενώνει.

 

Ως πρώτο βήμα, σε καλούμε στην παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 05/11 και ώρα 14.00 στη ΔΔΕ Ζακύνθου για να παλέψουμε -πέρα από το πάγιο αίτημα για μόνιμους μαζικούς διορισμούς, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, ώστε τα σχολεία να είναι πλήρως καλυμμένα από την αρχή κάθε σχολικής χρονιάς- και για τα τρέχοντα καυτά μας προβλήματα:

 

  1. Μισθοδοσία από τον κρατικό προϋπολογισμό που κατατίθεται το αργότερο 1η κάθε μήνα.
  2. Πλήρης ιατροφαρμακευτική κάλυψη από την πρώτη ημέρα δουλειάς.
  3. Επίδομα ανεργίας για όλη την περίοδο της ανεργίας ανεξαρτήτως ενσήμων.
  4. Δωρεάν μεταφορά προς και από τα σχολεία αλλά και στον τόπο μόνιμης διαμονής την περίοδο διακοπών.
  5. Επιδότηση ενοικίου.
  6. Κάλυψη όλων των κενών με μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό.
  7. Πλήρης κάλυψη των αναγκών σίτισης
  8. Άμεση και χωρίς όρους εξομοίωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με αυτά των μονίμων, όσον αφορά το δικαίωμα στις άδειες και στην απεργία
  9. Πλήρης και χωρίς όρους προσμέτρηση των μορίων προϋπηρεσίας.

 

Ζάκυνθος 03/11/2015

Η Επιτροπή ωρομισθίων-αναπληρωτών

AttachmentSize
αναπληρωτών.doc33 KB