ΕΛΜΕ Φωκίδας: Για τη συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ

Προβολή εκτυπώσιμης μορφήςΑποστολή σε φίλοPDF version

«Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Φωκίδας μετά από συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε σήμερα 1/9/2016 και σε συνεργασία με τους αιρετούς του ΠΥΣΔΕ Ν. Φωκίδας, καταλήγει σε κοινή απόφαση με την οποία καταδικάζει την τακτική του ΥΠΠΕΘ, το οποίο με εγκυκλίους του προς τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καλεί τα Υπηρεσιακά Συμβούλια να συνεδριάσουν και σε ασφυκτικές ημερομηνίες να προχωρήσουν στις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών (μέχρι τις 30 Αυγούστου να τελειώσουν με όλες τις υπηρεσιακές μεταβολές (λειτουργικά υπεράριθμων, διάθεση ΠΥΣΔΕ-ΠΥΣΠΕ αποσπασμένων, συμπλήρωση ωραρίου), την 1 Σεπτέμβρη να γίνουν κοινές συνεδριάσεις ΠΥΣΔΕ-ΠΥΣΠΕ για τοποθέτηση κοινών ειδικοτήτων έτσι ώστε μέχρι τις 2 Σεπτέμβρη να γίνει η «διαδικασία αποσπάσεων πλεοναζόντων εκπαιδευτικών»). Και όλα αυτά χωρίς να  έχουν συνεδριάσει οι Σύλλογοι Διδασκόντων για να ορίσουν τις Α ΄και Β΄ αναθέσεις με βάση τις ανάγκες του σχολείου και να αποστείλουν τα κενά και τα πλεονάσματα και χωρίς να υπάρχει η πραγματική εικόνα των κενών στα σχολεία (όπως προκύπτει από εγγραφές και  μετεγγραφές, δημιουργία τμημάτων Ο.Π και τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ, άδειες, υπηρεσιακές μεταβολές κ.α.  )

Η εγκύκλιος αυτή έρχεται ως συνέχεια της πολιτικής των περικοπών, των μηδενικών διορισμών, και της γενίκευσης της κινητικότητας.

Πρόκειται για απαξίωση των συλλογικών οργάνων, περιφρόνηση της λειτουργίας των ΠΥΣΔΕ (παραπέμπει στο αντιδραστικό καθηκοντολόγιο του 2002, αφού σε περίπτωση αδυναμίας συνεδριάσεων των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, τονίζεται ότι η διαδικασία τοποθετήσεων στις Διευθύνσεις πρέπει να γίνει με απόφαση των Διευθυντών Εκπαίδευσης) και επίθεση στις εργασιακές σχέσεις στα πλαίσια των μνημονιακών πολιτικών, που εντέλει αποβαίνουν σε βάρος και των μαθητών.

Καλούμε το ΠΥΣΔΕ Ν. Φωκίδας να απέχει από το επικοινωνιακό παιχνίδι του Υπουργείου που θέλει να δείξει στα κανάλια ότι «θα λειτουργήσουν τα σχολεία δίχως προβλήματα». Οι Δ/ντές Εκπαίδευσης οφείλουν να σεβαστούν τον κλάδο, τις κατακτήσεις και τα δικαιώματά του και να μην προχωρήσουν σε αποφάσεις αγνοώντας τον.

Καμία εκβιαστική τοποθέτηση συναδέλφου.»

Η ΕΛΜΕ Φωκίδας έχοντας καταδικάσει με την παραπάνω ομόφωνη απόφασή της (Πράξη 30/1-9-2016) τις τακτικές και προσπάθειες του Υπουργείου, οι οποίες επαναλαμβάνονται δυστυχώς και τη φετινή χρονιά, με ασφυκτικότερα μάλιστα χρονικά πλαίσια, 

ΚΑΛΕΙ τα μέλη της σε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της  ΔΔΕ Φωκίδας, την Τρίτη 29/8/2017 και ώρα 9.30 π.μ., καθώς τη μέρα αυτή έχει προγραμματιστεί και ΠΥΣΔΕ με κύριο θέμα τη «Σύνταξη πίνακα λειτουργικών κενών».

Να αποσυρθεί άμεσα ο «Προγραμματισμός ενεργειών με σκοπό την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς», γιατί δημιουργεί τεράστια προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων και στη διαδικασία των υπηρεσιακών μεταβολών.

 Για τα προβλήματα της εκπαίδευσης δε φταίνε οι εκπαιδευτικοί, αλλά οι εγκληματικές περικοπές κι οι αντεκπαιδευτικές πολιτικές των κυβερνήσεων.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕI . ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΜΟΝΙΜΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΩΡΑ!

AttachmentSize
για ΠΥΣΔΕ.doc32.5 KB