ΕΛΜΕ Πειραιά: Κάλεσμα σε κινητοποίηση στο Δημαρχείο Περάματος

Προβολή εκτυπώσιμης μορφήςΑποστολή σε φίλοPDF version

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς και ιδιαίτερα τους εκπαιδευτικούς του Περάματος σε κινητοποίηση στο Δημαρχείο την ΤΕΤΑΡΤΗ 17/6 ώρα 12:00 μ.μ. για να μην απολυθούν οι 20 συμβασιούχες σχολικές καθαρίστριες.

Το Δ.Σ. ενέκρινε το παρακάτω ψήφισμα συμπαράστασης ενόψει της 24ωρης απεργίας των καθαριστών-καθαριστριών:

Ψήφισμα Συμπαράστασης για Απεργία Καθαριστριών

Συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα των καθαριστριών και χαιρετίζουμε την απεργία τη Δευτέρα 15 Ιούνη που έχει προκηρύξει η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Καθαριστών - Καθαριστριών Δημόσιων Σχολείων και Εργολαβικών Συνεργείων.

Όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις δημιούργησαν το αίσχος των προσωρινά-απασχολούμενων και ελάχιστα αμειβόμενων, σήμερα οι καθαρίστριες παραμένουν σε καθεστώς ομηρίας, εκβιασμών, και ψεύτικων υποσχέσεων από την σημερινή κυβέρνηση. Ακόμα και η ανανέωση των συμβάσεων βρίσκεται στον "αέρα" και δεν διασφαλίζεται από κανέναν η δουλειά 8.500 συμβασιούχων καθαριστριών που δουλεύουν στα σχολεία 10 και πλέον χρόνια!

Τα αιτήματα της απεργιακής κινητοποίησης είναι:

• Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς κριτήρια αιθουσών, με πλήρη και σταθερή εργασία και πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

• Ανανέωση όλων των συμβάσεων για όλη τη χρονιά. Καμία απόλυση εργαζομένου. Κατάργηση της μερικής απασχόλησης.

• Άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων που οφείλουν οι Σχολικές Επιτροπές.

• Κανένας μεγαλοεργολάβος καθαρισμού ή συνεργείο μέσα στα σχολεία και σε κάθε δημόσιο κτίριο (Νοσοκομεία, πανεπιστήμια, κ.ά.), να προσληφθούν όλοι οι εργαζόμενοι από το κράτος με πλήρη και σταθερή εργασία.

• Όχι στην εντατικοποίηση της δουλειάς, μαζικές προσλήψεις καθαριστών/στριών για καθαρά σχολεία.

• Επαναφορά των Βαρέων Ανθυγιεινών ενσήμων για όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο.

• Καμία Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ

AttachmentSize
ELME_066_GIA_ KATHARISTRIES.pdf129.05 KB