ΕΛΜΕ Πειραιά: ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ- ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ -ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ

Προβολή εκτυπώσιμης μορφήςΑποστολή σε φίλοPDF version

ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ:

  1. ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 11/7 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ ΣΤΙΣ 12:30μ.μ.
  2. ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (Τσόχα 15-17- ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ) ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΩΡΑ 13:00 ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΛΗ ΩΡΑ 13:00
  3. ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 15/7, ΩΡΑ 10:30 π.μ., ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Κυβέρνηση και Τρόικα (Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ.-Ε.Κ.Τ.) προχωράνε σε χιλιάδες διαθεσιμότητες –απολύσεις εργαζόμενων στο Δημόσιο. Μετά τις απολύσεις στην ΕΡΤ θέτουν σε καθεστώς 8μηνης διαθεσιμότητας και στη συνέχεια απολύουν χιλιάδες εργαζόμενους στην εκπαίδευση και στους δήμους.

Το υπουργείο Παιδείας, μετά τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα της αύξησης ωραρίου, των συμπτύξεων τμημάτων με 27άρια τμήματα και των συγχωνεύσεων σχολείων, ανακοίνωσε τώρα την κατάργηση τομέων (Υγείας- Πρόνοιας, Γραφικών Τεχνών, Σχεδίασης και Παραγωγής Ενδύματος, Αισθητικής-Κομμωτικής Τέχνης και Αργυροχρυσοχοΐας) και 52 ειδικοτήτων σε ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ οδηγώντας χιλιάδες εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα-απόλυση. Οι 2.500 εκπαιδευτικοί είναι η αρχή. Το Σεπτέμβρη θα τεθούν σε καθεστώς υποχρεωτικής μετακίνησης και σε αρκετές περιπτώσεις απόλυση άλλοι 7.500 εκπαιδευτικοί (περίπου 5.000 που θα μεταταχθούν υποχρεωτικά στην πρωτοβάθμια και άλλες 2.500 σε διοικητικές υπηρεσίες).

Το περιβόητο “Τεχνολογικό Λύκειο” ξεκινάει με την υποκατάσταση της επαγγελματικής εκπαίδευσης από τη μαθητεία και την κατάρτιση, παραχωρώντας εξ ολοκλήρου ειδικότητες στον ιδιωτικό τομέα και στο εξωεκπαιδευτικό σύστημα κατάρτισης, με αποτέλεσμα όχι μόνο απολύσεις εκπαιδευτικών αλλά και σοβαρές επιπτώσεις στους μαθητές που θ’ αναγκαστούν ή ν’ αλλάξουν ειδικότητα ή να συνεχίσουν στην ιδιωτική επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση.

Οι απολύσεις των σχολικών φυλάκων και των καθαριστριών στοχεύουν επίσης στην ανάθεση αυτών των υπηρεσιών σε εταιρείες φύλαξης (security) και καθαριότητας, δηλαδή στην παράδοσή τους σε επιχειρηματικά συμφέροντα, με ό,τι κινδύνους αυτό συνεπάγεται! Ταυτόχρονα προωθείται το κλείσιμο εκατοντάδων παιδικών σταθμών, νοσοκομείων, δομών πρόνοιας για να βρουν νέα πεδία κερδοφορίας οι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Αυτή είναι η βαρβαρότητα του καπιταλισμού: απολύσεις, ανεργία, αμορφωσιά, φτώχεια κι εξαθλίωση.

Οργάνωση του αγώνα τώρα για να μην επιτρέψουμε καμία διαθεσιμότητα, απόλυση εκπαιδευτικού, καμία υποχρεωτική μετακίνηση.

Κανείς εκπαιδευτικός δεν περισσεύει σε ένα πραγματικά Δημόσιο και δωρεάν σχολείο που θα παρέχει σ’ όλους την αναγκαία σήμερα μόρφωση. Και μόνο η ικανοποίηση του αιτήματος για τη δημιουργία τμημάτων έως 20 μαθητές απαιτεί χιλιάδες εκπαιδευτικούς.

Καμία αναμονή! Απαιτείται τώρα ενιαία αγωνιστική απάντηση όλων των εργαζόμενων.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΜΕ ΓΟΝΕΙΣ, ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Να μην περάσει καμία απόλυση - ΜΟΝΙΜΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!