ΕΛΜΕ Πειραιά: Δελτίου Τύπου για την 3η Εκθεση Εικαστικών Τεχνών

Προβολή εκτυπώσιμης μορφήςΑποστολή σε φίλοPDF version

9-15 Οκτωβρίου 2017

Η ΕΛΜΕ Πειραιά, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, διοργανώνει την ετήσια Έκθεση Εικαστικών Τεχνών, στην Δημοτική Πινακοθήκη του Πειραιά, από τις 9 έως τις 15 Οκτωβρίου 2017.

Η φετινή έκθεση, Συνθέσεις 2017, έχει θέμα: «Στον ορίζοντα του Χρόνου». Ο Χρόνος, ως φυσικό-κοσμικό μέγεθος και ως φιλοσοφική έννοια, αποτελεί την αδιαχώριστη ουσία κάθε φυσικού, κοινωνικού και πολιτισμικού φαινομένου, αφού τίποτα δεν μπορεί να οριστεί και να υπάρξει έξω από αυτόν. Κάθε εκδηλωμένο ή προετοιμαζόμενο φαινόμενο φέρει ανεξίτηλα τον προσδιορισμό της χρονικής του σφραγίδας, και ταυτοχρόνως αποτελεί τεκμήριο της χρονικής του συγκυρίας και στιγμής.

Στην Έκθεσή μας συμμετέχουν με τα έργα τους εκπαιδευτικοί του Πειραιά, που ο καθένας, από την δική του σκοπιά και με το δικό του ύφος και τεχνοτροπία στον τομέα της τέχνης όπου καταγίνεται, προσεγγίζει την έννοια της χρονικότητας. Όπως και στις προηγούμενες εκθέσεις μας, η διαφορετικότητα των εικαστικών προσεγγίσεων και έργων έρχεται να τονίσει την ανάγκη της κοινής αναφοράς και προβολής τους μέσα από αυτήν την καθιερωμένη, πλέον, λειτουργία του Σωματείου μας, που, παράλληλα με την συνδικαλιστική του δράση στα φλέγοντα προβλήματα της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών, αντιλαμβάνεται και προβάλλει την λειτουργία της Τέχνης όχι ως φαινόμενο της Αισθητικής καθεαυτό, αλλά ως παρέμβαση στην σύγχρονη πραγματικότητα με έντονο κοινωνικό και άρα πολιτικό χαρακτήρα.

Τα εγκαίνια της Έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα 9/10/2017 στις 20:00 στο χώρο της Έκθεσης (ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΠΕΙΡΑΙΑ, Φίλωνος 29, Πειραιάς- Παλαιό Ταχυδρομείο).

Ηλεκτρονικά, η Έκθεση βρίσκεται στη Διεύθυνση: http://elmeart.webnode.gr

AttachmentSize
ΠΕΙΡΑΙΑ, ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ 3η ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ.pdf56.17 KB
3η ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ, 2017 - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ.pdf1.13 MB
3η ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ, 2017 - ΑΦΙΣΣΑ.pdf475.14 KB