ΕΛΜΕ Πειραιά: Δελτίου Τύπου για την κινητοποίηση στη ΔΙΔΕ Πειραιά 5-10-2017

Προβολή εκτυπώσιμης μορφήςΑποστολή σε φίλοPDF version

Η ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΦΕΡΕ ΕΝΑ ΠΡΩΤΟ ΘΕΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (5/10) παράσταση διαμαρτυρίας της ΕΛΜΕ Πειραιά ενάντια στις συμπτύξεις τμημάτων στα ΕΠΑΛ, στη Γενική Εκπαίδευση, στη Β' Ξένη Γλώσσα.

Στην κινητοποίηση πήραν μέρος συνάδελφοι από αρκετά σχολεία του Πειραιά που κλήθηκαν τηλεφωνικά τις προηγούμενες μέρες να συμπτύξουν τμήματα, ιδιαίτερα στη Β' Ξένη Γλώσσα (Γαλλικά-Γερμανικά).

Κάτω από την πίεση της κινητοποίησης, αλλά και της δίκαιης διαμαρτυρίας πολλών συναδέλφων από δεκάδες σχολεία,  ο Προϊστάμενος δεσμεύτηκε να εισηγηθεί θετικά:

α) Για τη λειτουργία τωντμημάτων της Β' και της Γ' Γυμνασίου, όπως υπήρχαν και πέρσι (προηγούμενη σχολική χρονιά) και ιδιαίτερα εκεί που τα τμήματα λειτουργούν παράλληλα.

β) Στο σπάσιμο του τμήματος της Β' Ξένης Γλώσσας, όταν ξεπερνάει τους 24 μαθητές.

Για την Α' Γυμνασίου δήλωσε ότι το θέμα έχει λυθεί και δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα.Βέβαια, να θυμίσουμε ότι είναι σε ισχύ και εφαρμόζεται η υπουργική απόφαση για «κόφτη» στα ξενόγλωσσα τμήματα, στην περίπτωση που ο αριθμός τους ξεπερνά τον αριθμό των τμημάτων γενικής παιδείας.

Για τα τμήματα των ΕΠΑΛ δήλωσε αναρμόδιος και πως εκείνος εισηγήθηκε θετικά σχεδόν για όλα. Θυμίζουμε ότι με τις δύο Υ.Α. στον Πειραιά κλείνουν 10 τμήματα στα ΕΠΑΛ, ενώ ακόμα 3 έκλεισαν από τη ΔΙΔΕ Πειραιά, αφού δεν υπήρχε εξ' αρχής θετική εισήγηση για αυτά (βλ. ανακοίνωση ΕΛΜΕ με αρ. πρωτ.: 162/2-10-2017).

Για τα τμήματα της κατεύθυνσης δήλωσε πως πρόθεσή τους είναι να μην υπάρχει τμήμα με πάνω από 25 μαθητές και πως αυτό έχει υλοποιηθεί.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ εκτιμά ότι η κινητοποίηση έφερε ένα πρώτο θετικό αποτέλεσμα. Φυσικά, παραμένουμε σε ετοιμότητα και συνεχίζουμε να διεκδικούμε το σύνολο των αιτημάτων της ΕΛΜΕ και του εκπαιδευτικού κινήματος, για έγκριση όλων των "ολιγομελών" τμημάτων και για τμήματα με 20 μαθητές.

Καλούμε τους συναδέλφους στα σχολεία να μην προχωρούν σε συμπτύξεις τμημάτων, να επιμένουν στην αρχική πρόταση των Συλλόγων Διδασκόντων. Τους καλούμε ακόμα να απευθύνονται στην ΕΛΜΕ σε κάθε προσπάθεια από τη διοίκηση (ΔΙΔΕ Πειραιά, Περιφέρεια, Υπουργείο) να συμπτύξει τμήματα.Ακόμα, χαιρετίζουμε τους συναδέλφους που απευθύνθηκαν στην ΕΛΜΕ, πήραν μέρος στην κινητοποίηση και ιδιαίτερα τους συναδέλφους του 7ου Γυμνασίου Κερατσινίου, που προχώρησαν και δημοσιοποίησαν ψήφισμα διαμαρτυρίας ενάντια στις συμπτύξεις.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ

AttachmentSize
166 κινση ΔΙΔΕ.doc128.5 KB