ΕΛΜΕ Πειραιά: Για τις συνεδριάσεις των Συλλόγων

Προβολή εκτυπώσιμης μορφήςΑποστολή σε φίλοPDF version

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΠΕΙΧΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

 

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά χαιρετίζει τους εκατοντάδες συναδέλφους που μπήκαν μπροστά στα σχολεία τους και απείχαν από τη διαδικασία αξιολόγησης για την επιλογή Διευθυντών Σχολικών Μονάδων. Το γεγονός αυτό αποτελεί σημαντική παρακαταθήκη για τις μάχες που έχουμε μπροστά μας. Συνάδελφοι που υλοποίησαν την ΑΠΟΧΗ υπήρξαν σε κάθε σχολείο σχεδόν του Πειραιά.

Η αγωνιστική στάση εκατοντάδων συναδέλφων στην ΕΛΜΕ Πειραιά έρχεται να συναντηθεί με την αντίστοιχη στάση χιλιάδων συναδέλφων σε όλη τη χώρα και με τις δεκάδες ΕΛΜΕ που κάλεσαν σε αποχή, παρά και ενάντια στην υπονομευτική στάση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ. Έτσι, εκατοντάδες σχολεία σε όλη τη χώρα αρνήθηκαν να μπουν στη διαδικασία αξιολόγησης, είτε ομόφωνα είτε κατά πλειοψηφία.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχει η ΕΛΜΕ στη διάθεσή της, στο 10% περίπου των σχολικών μονάδων η ΑΠΟΧΗ ήταν ΚΑΘΟΛΙΚΗ (12 σχολεία, χωρίς να υπολογίζουμε τα νυχτερινά, όπου σε ορισμένα από αυτά υπήρξε σημαντική αποχή, αλλά και αυτά στα οποία δεν έγινε Σύλλογος). Σε αρκετά ακόμα η ΑΠΟΧΗ ήταν πάνω από το 50%, ενώ σε πάρα πολλά σχολεία υπήρχε ένας σημαντικός αριθμός συναδέλφων, που επέλεξε να μην πάρει μέρος.

Κι' αυτό, παρά:

  • τις ανοιχτές πιέσεις για "υποχρεωτική" συμμετοχή, τις απειλές για δήθεν περικοπή μισθού, τις επιτακτικές "εντολές" για σύνταξη του πρακτικού της ειδικής συνεδρίασης (της αξιολόγησης), ακόμα και αν συμμετείχε μόνο ένας!

  • την υπονομευτική στάση της πλειοψηφίας της ΟΛΜΕ, αλλά και της ΕΛΜΕ Κορυδαλλού, που προκλητικά στήριξαν την κυβερνητική πολιτική και την αντιδραστική αξιολόγηση στην εκπαίδευση. Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να καλούν με ανακοίνωσή τους σε συμμετοχή στη διαδικασία αξιολόγησης (ΕΛΜΕ Κορυδαλλού) παρά την ύπαρξη απόφασης από την ΑΔΕΔΥ για Αποχή, καθιερώνοντας νέα ήθη και έθιμα στο συνδικαλιστικό κίνημα! Αντίστοιχα, η πλειοψηφία της ΟΛΜΕ έφτασε στο σημείο να ισχυρίζεται ότι ο νόμος για την επιλογή διευθυντών δεν έχει σχέση με την αξιολόγηση! Αν αυτά δεν είναι ανοιχτά καλέσματα σε Απεργοσπασία, τότε αναρωτιόμαστε ποια είναι; 

Γνωρίζουμε επίσης, ότι με την εκτίμηση της ΕΛΜΕ Πειραιά (διαδικασία αξιολόγησης με αφορμή την επιλογή Διευθυντών Σχολικών Μονάδων), συμφωνούν κι άλλοι συνάδελφοι, που πήραν τελικά μέρος στη διαδικασία. Τούς καλούμε στο μέλλον να πάρουν κι αυτοί θέση στον Αγώνα ενάντια στην αντιδραστική, κρατική αξιολόγηση.

Καλούμε όλους του συναδέλφους να συνεχίσουν τον αγώνα απέναντι στη αντιλαϊκή πολιτική. Απέναντι στο νέο Μνημόνιο για την Παιδεία.

Να εκφραστεί όσο το δυνατόν πιο μαζικά, η αντίθεσή μας ενάντια στη λαιμητόμο της αντιδραστικής κρατικής αξιολόγησης.

Τα σχέδια για την επίθεση στα εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα θα βρουν αντίσταση και δε θα περάσουν!