ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης: Για τις αλλαγές στο Λύκειο

Προβολή εκτυπώσιμης μορφήςΑποστολή σε φίλοPDF version

Να απαντήσουμε στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς

για Λύκειο διαρκές εξεταστικό κέντρο,

ευθυγραμμισμένο με τις πολιτικές ΕΕ – ΟΟΣΑ – επιχειρηματικών ομίλων

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καλεί εκπαιδευτικούς – γονείς και μαθητές να δώσουν απάντηση στον κυβερνητικό εμπαιγμό περί «αναβάθμισης» του Λυκείου και «ελάφρυνσης» των μαθητών που δήθεν προωθεί το υπουργείο παιδείας με τις εξαγγελίες του. Αυτό το παιχνίδι, βέβαια, γίνεται για όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που βαφτίζονται φιλολαϊκά με στόχο να γίνουμε συνένοχοι στο έγκλημα.

Το νέο Λύκειο των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αποτελεί συνέχεια των πολιτικών όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένο με τις πολιτικές ΕΕ – ΟΟΣΑ – επιχειρηματικών ομίλων. Ο ατέλειωτος εξεταστικός μαραθώνιος, το Λύκειο – εντατικό φροντιστήριο για λίγους, το σταμάτημα της όποιας γενικής μόρφωσης στην Α΄ Λυκείου, υψώνουν νέα τείχη για τα παιδιά της εργατικής – λαϊκής οικογένειας.

Νέες περικοπές μαθημάτων, νέος «εξορθολογισμός» δαπανών, συμπτύξεις ειδικοτήτων εκπαιδευτικών, δένονται με τις μνημονιακές υποχρεώσεις για περικοπές αλλά και τις γενικότερες αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις, που έχουν σαν σημείο αναφοράς την περίοδο που υπουργός παιδείας του ΠΑΣΟΚ ήταν ο Γεράσιμος Αρσένης.

Σε αυτή την κατάσταση, που θα οξύνει την παραπαιδεία, δε λειτουργούν η ενισχυτική διδασκαλία και η πρόσθετη διδακτική στήριξη σε Γυμνάσιο και Λύκειο.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καλεί εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές, σε εγρήγορση, προκειμένου να απορριφθούν οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί και να διεκδικηθεί ένα σχολείο ενιαίο, δωδεκάχρονο της σύγχρονης μόρφωσης για όλους και όχι για λίγους κι «εκλεχτούς».

AttachmentSize
17Θ10.doc31 KB