ΕΛΜΕ - ΚΙ: Όχι στη μετατροπή της Ελλάδας σε ορμητήριο ιμπεριαλιστικών πολέμων

Προβολή εκτυπώσιμης μορφήςΑποστολή σε φίλοPDF version

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ-ΚΙ στέκεται στο πλευρό των χιλιάδων εργαζόμενων, των νέων που πήραν μέρος στις αντιιμπεριαλιστικές αντιπολεμικές κινητοποιήσεις των Επιτροπών Ειρήνης και αγωνιστικών φορέων του εργατικού κινήματος από τον Έβρο έως την Κρήτη. Ιδιαίτερα χαιρετίζει τις φωνές διαμαρτυρίες – τοποθετήσεις των στρατευμένων παιδιών του λαού μας απέναντι στις εξελίξεις.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, μέσα στο τοπίο της συναίνεσης με τα κόμματα του κεφαλαίου, συνεχίζει στον ολισθηρό δρόμο της έκθεσης του ελληνικού λαού σε όλο και πιο μεγάλους κινδύνους. Εξυπηρετεί τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, με όχημα τη λεγόμενη γεωστρατηγική αναβάθμιση. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι πρόθυμη σε όλα, όπως άλλωστε έχει δείξει και η πρότασή της για νέα βάση στην Κάρπαθο. Ανοίγει δρόμους και παρέχει υποδομές για να διευκολύνει το πέρασμα των ΝΑΤΟικών φονιάδων από τη χώρα μας.

Το ξεκάθαρο μήνυμα των κινητοποιήσεων είναι:

  1. Καμία συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους
  2. Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι ΝΑΤΟικές εγκαταστάσεις στην Ελλάδα
  3. Άμεση απεμπλοκή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων από όλες τις ευρωΝΑΤΟικές στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ στηρίζει ανεπιφύλακτα τα αιτήματα αυτά.

Οι κινητοποιήσεις είναι σήμα αντιιμπεριαλιστικού συναγερμού, υπογραμμίζουν την κρισιμότητα των εξελίξεων και των κινδύνων για τον ελληνικό λαό.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καλεί τους μαθητές και της μαθήτριες του Νομού να ανταποκριθούν στο φιλειρηνικό – αντιπολεμικό κάλεσμα, που από κοινού με την ΕΕΔΥΕ και τον τοπικό Σύνδεσμο Φιλολόγων προωθούμε στα σχολεία, και να πάρουν μέρος στο διαγωνισμό με τίτλο «Να σκέφτεσαι τους άλλους».

Εκπαιδευτικοί – γονείς και μαθητές συντονισμένοι, μαζί με την εργατική τάξη και το λαό της χώρας, είμαστε σε ετοιμότητα, παλεύοντας με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά.

AttachmentSize
_Π15Θ06.doc33.5 KB