ΕΛΜΕ Ζακύνθου: Καταγγελία για τις αποσπάσεις

Προβολή εκτυπώσιμης μορφήςΑποστολή σε φίλοPDF version

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ζακύνθου καταγγέλλει το Υπουργείο Παιδείας αναφορικά με το ζήτημα των αποσπάσεων. Σε συνέχεια του χαμηλού ποσοστού των μεταθέσεων, το Υπουργείο εξακολουθεί την πολιτική του εμπαιγμού απέναντι στους εκπαιδευτικούς, δίνοντας αποσπάσεις με το σταγονόμετρο, τη στιγμή που τα λειτουργικά κενά είναι τεράστια σε μεγάλο αριθμό περιοχών. Έτσι, συνάδελφοι που για χρόνια βρίσκονται μακριά από τον τόπο συμφερόντων τους, εξακολουθούν να μένουν εγκλωβισμένοι χωρίς να φαίνεται στον ορίζοντα δυνατότητα να απεγκλωβιστούν. 

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ, πιστή στις δεσμεύσεις της για μηδενικούς διορισμούς, προσπαθεί επί της ουσίας να «απλώσει» τα κενά σε όλη τη χώρα, μόνο και μόνο για να μη φαίνεται η «γύμνια» της πολιτικής της, που καταδικάζει συναδέλφους μονίμους να ζουν μακριά από τον τόπο συμφερόντων τους, συναδέλφους αναπληρωτές να κυνηγούν το διορισμό γυρνώντας τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα και τους μαθητές να χάνουν χιλιάδες ώρες εβδομαδιαίως από την πολιτική αδιοριστίας που ακολουθείται από τις κυβερνήσεις διαχρονικά. 

Απαιτούμε:

  • Άμεση διενέργεια νέας φάσης αποσπάσεων που να ικανοποιεί όλες τις αιτήσεις, εφόσον υπάρχουν λειτουργικά κενά.
  • Μαζικούς μόνιμους διορισμούς που να καλύπτουν όλα τα κενά, ώστε να μη χάνεται ούτε μία ώρα μάθημα με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.
AttachmentSize
για τις αποσπάσεις.doc62.5 KB