ΔΗΛΩΣΗ – ΠΡΟΤΑΣΗ του Βαρελά Σωτήρη για τη συγκρότηση προεδρείου στο νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Υπαίθρου Ν. Θεσ/νίκης

Προβολή εκτυπώσιμης μορφήςΑποστολή σε φίλοPDF version

ΔΗΛΩΣΗ – ΠΡΟΤΑΣΗ

του Βαρελά Σωτήρη , εκπροσώπου της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών στο Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε.  Υπαίθρου Ν. Θεσ/νίκης  με θέμα :

«Συγκρότηση προεδρείου στο νέο Δ.Σ.»

  • Οι πρόσφατες εκλογές ανέδειξαν το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαίθρου και η συγκρότησή του σε σώμα οφείλει να σέβεται την εντολή των συναδέλφων.
  • Είναι γνωστό ότι ως ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα , ως Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, έχουμε ξεκαθαρίσει ότι  προγραμματικά προεδρεία στις διοικήσεις των συνδικαλιστικών οργάνων  δεν μπορούν να υπάρξουν στις σημερινές συνθήκες όπου από τη μια παραμένουν ισχυρά τα ερείσματα του παλαιού κυβερνητικού συνδικαλισμού και από την άλλη διαμορφώνεται ο πόλος του νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού. Αυτό αφορά και στο Σύλλογο Υπαίθρου παρά το ότι το ψηφοδέλτιο που στήριξε το ΠΑΜΕ είχε σημαντική άνοδο.
  • Με βάση τα παραπάνω και απορρίπτοντας τη λογική των παζαριών, η συγκρότηση του Δ.Σ. σε σώμα πρέπει να γίνει σε αντιπροσωπευτική-αναλογική βάση από όλες τις παρατάξεις που εκπροσωπούνται στο Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαίθρου σύμφωνα με τη βούληση των συναδέλφων στις πρόσφατες εκλογές της 10ης Δεκέμβρη 2014.