ΔΑΚΕ Π/Ε ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ... ΚΑΙ ΤΟ “ΔΟΥΛΕΜΑ” ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ

Προβολή εκτυπώσιμης μορφήςΑποστολή σε φίλοPDF version

Με ενημερωτικό της η ΔΑΚΕ Π/Ε Ιωαννίνων κάνει γνωστό στους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ότι σε συνάντηση που πραγματοποίησε με τοπικούς βουλευτές ...τους “ενημέρωσε” “σχετικά με τις αδικίες και την ανατροπή θεμελιωδών δικαιωμάτων που προκύπτουν από την εφαρμογή διατάξεων των νόμων 4093/2012 & 4057/2012 περί αυτοδίκαιης αργίας δημοσίων υπαλλήλων και φυσικά των εκπαιδευτικών”.

Αυτό ήταν λοιπόν το πρόβλημα: οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν ήταν “ενημερωμένοι” και για το λόγο αυτό ψήφισαν «κατά λάθος» τούς εν λόγω νόμους, γιατί πιθανόν -όπως κάποιοι άλλοι συνάδελφοί τους στο παρελθόν – “δεν τους είχαν διαβάσει” ή “παραπλανήθηκαν”. Κι “ευτυχώς” που τους …ενημέρωσε η ΔΑΚΕ και το πρόβλημα λύθηκε.

Ο «ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΙΣΜΟΣ» ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ. Δεν χρειάζεται πολύς κόπος για να κατανοήσει κάποιος τους λόγους που η ΔΑΚΕ «ξύπνησε» από τον διετή της λήθαργο και …το ‘ριξε στους «αγώνες»: ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ και όταν γα το μόνο που έχει να “περηφανευτεί” σχετικά με αγωνιστική της δράση την προηγούμενη διετία είναι για την απεργοσπασία των στελεχών της και τον συνεπή κυβερνητικό συνδικαλισμό, αναζητά τρόπους και “δράσεις” για ν' αποδείξει ότι ήταν παρούσα στο σωματείο.

Το μέγεθος δε του εμπαιγμού προς τους συναδέλφους περικλείεται στην εξής φράση: “Οι παραπάνω βουλευτές κατανόησαν αυτό το σημαντικό ζήτημα και δεσμεύτηκαν ότι θα προβούν σε όλες εκείνες τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, έτσι ώστε να προκύψει τροπολογία που θα άρει τις παραπάνω αδικίες.” Με λίγα λόγια δηλαδή για το ...χατίρι της ΔΑΚΕ, οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ θα προτείνουν και θα ψηφίσουν την κατάργηση των μνημονίων, του μεσοπρόθεσμου (που οι ίδιοι ψήφισαν) και την αναίρεση των απολύσεων 150.000 υπαλλήλων, γιατί αυτοί είναι οι νόμοι των οποίων τροπολογίες θα πρέπει να καταργηθούν για να “αρθούν οι αδικίες”. Γιατί το νέο πειθαρχικό των Δημοσίων Υπαλλήλων δεν έγινε από “λάθος” ή “άγνοια” των βουλευτών. Έγινε συνειδητά, γιατί έτσι βολεύει σήμερα, σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης, το κεφάλαιο. Έγινε για να σταλούν στο σπίτι τους χιλιάδες υπάλληλοι ως “επίορκοι” ...κατά τον κ.Σαμαρά της τρικομματικής κυβέρνησης, της ΝΔ και της ΔΑΚΕ.

Συνάδελφε, Συναδέλφισσα

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών για άλλη μια φορά σε καλεί να σκεφτείς:

  • Ως πότε θα ανέχεσαι αυτή την κατάσταση στο Συνδικαλιστικό μας κίνημα;

  • Ως πότε θα μπορούν οι κάθε λογής συνδικαλιστές της «καρέκλας» και των «σαλονιών» να υποκλέπτουν με ψεύτικες υποσχέσεις και προσδοκίες την ψήφο σου, για την αξιοποιήσουν στη συνέχεια εις βάρος σου στηρίζοντας τις πολιτικές που μας έχουν φέρει στη σημερινή δραματική κατάσταση;

  • Μήπως έχεις κι εσύ ευθύνη γι’ αυτή την κατάσταση και είναι ώρα ν’ αλλάξεις ρότα στο Σύλλογο και στη ΔΟΕ παίρνοντας τις τύχες σου στα χέρια σου;

Από τη μεριά του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών δηλώνουμε ότι όπως πράξαμε στο παρελθόν έτσι και τώρα, οι εκλεγμένοι μας δεν θα γίνουν “γλάστρες” των πολιτικών γραφείων των βουλευτών και ειδικότερα εκείνων που έχουν ψηφίσει και υλοποιούν τη σημερινή βάρβαρη πολιτική. ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΣΑΛΟΝΙΑ, ΜΕ ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΝΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΑΛΛΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ.

Και σ’ αυτούς τους αγώνες το ΠΑΜΕ ήταν, είναι και θα είναι μπροστά, συμβάλλοντας στη δημιουργία μιας αγωνιστικής πλειοψηφίας που θα ενώνει όλους τους εκπαιδευτικούς, στη βάση των συμφερόντων τους, στη βάση των μορφωτικών αναγκών όλων των παιδιών.

ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ.

Για να πάρει ανάσα το κίνημα

Σάρωσε τον σημερινό κυβερνητικό συνδικαλισμό

Μην εμπιστεύεσαι τον αυριανό κυβερνητικό συνδικαλισμό

Γιάννενα 16-4-2013

AttachmentSize
ΔΑΚΕ Π/Ε ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ... ΚΑΙ ΤΟ “ΔΟΥΛΕΜΑ” ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ334.5 KB