Γραμματεία Εκπαιδευτικών Πρέβεζας: Όταν η πραγματικότητα δε συμφωνεί με το ΣΥΡΙΖΑ...

Προβολή εκτυπώσιμης μορφήςΑποστολή σε φίλοPDF version

Με ανακοίνωσή της ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ στην Πρέβεζα, εγκαλεί το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών για την ανακοίνωσή του με την οποία καταγγέλλει το νέο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας που έχει βγάλει «στα κάγκελα» όλο τον εκπαιδευτικό κόσμο.

Τι μας λέει ο ΣΥΡΙΖΑ; «Η συγκεκριμένη ρύθμιση, όχι μόνο δεν πρόκειται να βάλει «λουκέτο» σε νηπιαγωγεία της επαρχίας, αλλά επιδιώκει να ενισχύσει την προσχολική αγωγή στην κατεύθυνση της 14χρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης.»… «ότι νηπιαγωγεία του Νομού Πρέβεζας, τα οποία έχουν κάτω από 14 νήπια, θα λειτουργήσουν κανονικά, καθώς θα μπορούν να αυξήσουν τον αριθμό, εγγράφοντας εκτός από νήπια και προνήπια.»

Επειδή το ΠΑΜΕ, αλλά και η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών δεν τρώνε «κουτόχορτο» και κατάλαβαν πολύ καλά τι γίνεται, παραθέτουμε αυτούσιο το άρθρο 35 του νομοσχεδίου, με την παρατήρηση ότι Η ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΦΟΙΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ με βάση τη νομοθεσία (δυστυχώς) είναι ΓΙΑ ΕΝΑΝ (1) ΧΡΟΝΟ. Η φοίτηση των προνηπίων όχι μόνο δεν είναι υποχρεωτική, αλλά τα τελευταία χρόνια σχεδόν απαγορεύεται, προκειμένου να εξοικονομηθούν χρήματα κι εκπαιδευτικοί. Την τακτική των προηγούμενων κυβερνήσεων εφάρμοσε κατά την περασμένη χρονιά και ο ΣΥΡΙΖΑ και τα λίγα προνήπια που γράφηκαν στα νηπιαγωγεία, εγγράφηκαν με κλήρωση και όπου οι εγγραφές προνηπίων δεν δημιουργούσαν καινούριο τμήμα.

Εξάλλου το νομοσχέδιο είναι σαφέστατο μιλά μόνο για ΝΗΠΙΑ.

 

«Άρθρο 35: Ρύθμιση θεμάτων σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

1. α) Η παρ. 5 του άρθρου 3 του ν. 1566/1985 (Α ́167), όπως έχει αντικατασταθεί με την παρ.18 του άρθρου 45 του ν.4264/2014 (Α ́118), αντικαθίσταται ως εξής:

«5. Τα νηπιαγωγεία, ανάλογα με τον αριθμό των οργανικών θέσεων των νηπιαγωγών, είναι μονοθεσία ή πολυθέσια. Η οργανικότητα των νηπιαγωγείων προσδιορίζεται με βάση την αντιστοιχία νηπιαγωγού προς αριθμό νηπίων και η οποία δεν μπορεί να υπερβαίνει τον ένα (1) νηπιαγωγό για κάθε είκοσι πέντε (25) νήπια και όχι λιγότερο από: α) δέκα τέσσερα (14) νήπια και β) πέντε (5) νήπια σε σχολικές μονάδες απομακρυσμένων, δυσπρόσιτων και παραμεθόριων περιοχών ή περιοχών με δυσκολίες πρόσβασης ή περιοχών για τις οποίες απαιτείται μεταφορά/μετακίνηση νηπίων σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις νόμων και κανονιστικών πράξεων.

Την ευθύνη για την τήρηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα έχει ο οικείος Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης».

 

Τέλος, επειδή το νομοσχέδιο σε σχέση με την αναλογία 1 προς 5 νηπίων, δεν μιλά γενικά για τα νηπιαγωγεία των χωριών αλλά για τα νηπιαγωγεία των «απομακρυσμένων, δυσπρόσιτων και παραμεθόριων περιοχών ή περιοχών με δυσκολίες πρόσβασης» καταλαβαίνει ο καθένας τι θα γίνει με τα νηπιαγωγεία του Μύτικα, του Καναλίου και των γύρω από την Πρέβεζα χωριών όπου ούτε «απομακρυσμένα», ούτε «δυσπρόσιτα», ούτε «παραμεθόρια» είναι.

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

Απόσυρση του άρθρου για το κλείσιμο Νηπιαγωγείων

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας όταν η κυβέρνηση φέρει τις Τροπολογίες για ψήφιση στη Βουλή!!

AttachmentSize
Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ....doc189.5 KB