Γραμματεία Εκπαιδευτικών Λέσβου: Καλή στράτα σύντροφε και συναγωνιστή Ηλία!

Προβολή εκτυπώσιμης μορφήςΑποστολή σε φίλοPDF version

Το ΠΑΜΕ Εκπ/κών Λέσβου, με λύπη αποχαιρετά σήμερα τον αγωνιστή και σύντροφο με πρωτοπόρα δράση στο εργατικό λαϊκό κίνημα, Ηλία Βουλβούλη.

 Ηλία, δυστυχώς έφυγες βιαστικά από κοντά μας. Άφησες όμως όπως το συνήθιζες με τον αυτοσαρκασμό και τα ‘’πειράγματά σου’’, να στροβιλίζονται στο μυαλό μας οι τελευταίες σου σκέψεις: « Ο παράδεισος δε χαρίζεται. Καταλαμβάνεται!»

 Αυτό δίδαξες με τη δράση σου σ’ όλη σου τη ζωή, αυτά τα χνάρια αποτύπωσες στους δρόμους του ταξικού αγώνα για να τα συνεχίσουμε κι εμείς.

Ως μάχιμος κι συνταξιούχος Εκπ/κός μέσα απ’ τις γραμμές του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, ακούραστα υπερασπίστηκες την Παιδεία των λαϊκών αναγκών. Αφουγκράστηκες υπομονετικά τους πόθους, τα όνειρα τους καημούς, τις χαρές και τις λύπες των μικρών μαθητών. Στάθηκες πλάι τους όρθιος κι ανυποχώρητος διδάσκοντας απλά και ταπεινά την αλήθεια για τη ζωή που μας αξίζει απαλλαγμένη απ’ την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Δεν είναι εύκολο αυτό το καθήκον. «Ο παράδεισος δε χαρίζεται. Καταλαμβάνεται!»

Οι σύντροφοι και συναγωνιστές σου στο ΠΑΜΕ δίνουμε την υπόσχεση ότι θα συνεχίσουμε με μεγαλύτερο σθένος και αποφασιστικότητα τον αγώνα για μιαν άλλη Παιδεία σε μιαν άλλη κοινωνία, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Ο συναγωνιστής Ηλίας θα είναι δίπλα μας, στα συλλαλητήρια και στις απεργίες, στους αγώνες που έρχονται.

Εκφράζουμε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του.

Καλή στράτα σύντροφε και συναγωνιστή στο μακρινό σου ταξίδι!

 Η κηδεία του σ. Ηλία θα είναι πολιτική και θα γίνει  στο νεκροταφείο του Αγ. Παντελεήμονα  την Πέμπτη, 15 Ιούνη, στις 5 το απόγευμα.

AttachmentSize
στράτα σύντροφε και συναγωνιστή Ηλία Βουλβούλη 13.6.2017.doc45 KB