Γραμματεία Εκπαιδευτικών Ηρακλείου: «Σπάμε την τρομοκρατία στην πράξη με Ταξικούς Αγώνες»

Προβολή εκτυπώσιμης μορφήςΑποστολή σε φίλοPDF version

Απαντάμε με κινητοποιήσεις και Απεργία στις απειλές για αυτοδίκαιη διαθεσιμότητα στους καθηγητές που ήταν σήμερα απεργοί!

Κάτω η επιστράτευση!!!

 

Άμεση ήταν και η απάντηση της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Ηρακλείου και του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Ηρακλείου στις προσπάθειες τρομοκράτησης της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, η οποία εφαρμόζει με συνέπεια το δόγμα «νόμος και τάξη» και κλιμακώνει την τρομοκρατία και τον αυταρχισμό.

Η συγκυβέρνηση προχώρησε σε νέο αυταρχικό κατήφορο. Απειλεί με διώξεις καθηγητές που συμμετείχαν στη σημερινή 24ωρη πανελλαδική απεργία εναντίωσης στο κλείσιμο της ΕΡΤ, στις συγχωνεύσεις – καταργήσεις δημοσίων οργανισμών, στις χιλιάδες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

Με πρόσχημα ότι βρίσκονται σε καθεστώς επιστράτευσης, απειλεί ότι θα τους θέσει σε αυτοδίκαιη διαθεσιμότητα! Τουλάχιστον δώδεκα Απεργοί Εκπαιδευτικοί, σε όλη την Ελλάδα, αντιμετωπίζουν από τους προϊσταμένους τους απειλές για υποχρεωτική αργία και διαθεσιμότητα.

Σήμερα, χιλιάδες εργαζόμενοι σε όλη τη χώρα έδωσαν μαχητική απάντηση, με τη συμμετοχή τους στην απεργία και στις συγκεντρώσεις, στην κυβερνητική πολιτική και στην απόφαση να κλείσει η ΕΡΤ. Ανάμεσά τους και οι εκπαιδευτικοί που παραμένουν επιστρατευμένοι. Είναι γνωστό όμως ότι η επιστράτευσή τους αφορούσε τη διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων, σήμερα όμως δεν υπήρχε διεξαγωγή πανελλαδικών εξετάσεων!

Η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Ηράκλειο, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, με προσυγκέντρωση στο σχολικό συγκρότημα Τάλως κατευθύνθηκε με πορεία στο κτίριο της ΕΡΑ και κατέληξε στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όπου κατήγγειλε την προσπάθεια τρομοκράτησης συνδικαλίστριας του ΠΑΜΕ από διευθυντή γυμνασίου. 

Στην Παράσταση Διαμαρτυρίας συμμετείχαν και τα ΔΣ της ΕΛΜΕ Ηρακλείου, του Συλλόγου Δασκάλων «Δομίνικος Θεοτοκόπουλος». Συμμετείχε η Ένωση Γονέων Δήμου Ηρακλείου, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ και το Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών «Γαλάτεια Καζαντζάκη» καθώς και άλλοι εκπρόσωποι σωματείων και συλλόγων ιδιωτικού και δημοσίου τομέα .

Η σημερινή Παράσταση Διαμαρτυρίας Απέδειξε πως οι αγώνες έχουν αποτελέσματα προς όφελος των εργαζομένων. Απέδειξε ότι η άμεση παρέμβαση των συνδικαλιστών αλλά, κυρίως η πίεση που άσκησε εκεί η παρουσία εκατοντάδων απεργών είχαν θετικό αποτέλεσμα. Ωστόσο δεν εφησυχάζουμε, βρισκόμαστε σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση. Σπάμε τον φόβο και την τρομοκρατία.

Δίνουμε ελπίδα με τους αγώνες, στέλνουμε παντού το μήνυμα πως κανείς δεν πρέπει να μείνει σκυφτός - κανείς μόνος του. Όλοι για έναν και ένας για όλους!

Άμεση πρέπει να είναι η απάντηση συνολικά της εργατικής τάξης. Πρέπει να συναντήσει τον ενιαίο αγώνα όλων των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αν η κυβέρνηση τολμήσει να υλοποιήσει τις απειλές της, με απαίτηση, να σταματήσει τώρα, κάθε δίωξη. Καλούμε όλα τα σωματεία, τους φορείς και τους συλλόγους του Νομού να συμπαρασταθούν στους καθηγητές – απεργούς  και να καταδικάσουν τον αυταρχισμό της συγκυβέρνησης.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο κάλεσαν σήμερα σε έκτακτη συνεδρίαση την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΜΕ.

 

Να απαντηθεί ο αυταρχισμός της κυβέρνησης με άμεση απόφαση για 24ωρη απεργία!

Κανένας μόνος του - να σταματήσουν τώρα οι διώξεις!

Κάτω η πολιτική του "νόμος και τάξη". Κάτω η επιστράτευση!

 

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

 

AttachmentSize
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Ηρακλείου26.27 KB