Γραμματεία Εκπαιδευτικών Βόρειας Αττικής: Για τη στάση του Δ.Σ. της Δ΄ ΕΛΜΕ

Προβολή εκτυπώσιμης μορφήςΑποστολή σε φίλοPDF version

Το ΔΣ της Δ΄ΕΛΜΕ Αν. Αττικής αρνήθηκε την υποστήριξη σε συλλόγους εκπαιδευτικών και γονέων της ειδικής αγωγής για κάλυψη των κενών. Συγκεκριμένα:

Το ΠΑΜΕ κατέθεσε πρόταση στο σωματείο να πάρει μέρος στη συγκέντρωση στις 7-10, με τη συμμετοχή σωματείων εκπαιδευτικών, εργαζομένων στην ειδική αγωγή και συλλόγων γονέων μαθητών ΑμΕΑ (ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων και Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες, Ιδρύματα Ειδικής Αγωγής, ΠΟΣΕΕΠΕΑ, ΠΟΣΓΚΑμεΑ, η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών Ωρομισθίων κ.α.) διεκδικώντας την άμεση κάλυψη των χιλιάδων κενών στα Ειδικά Σχολεία και άμεση λύση σε ιδιαίτερα οξυμμένα προβλήματα: Το 80% των δομών Ειδικής Αγωγής υπολειτουργεί λόγω των τεράστιων κενών σε προσωπικό ή είναι κλειστές, ενώ από τους 2.000 απόφοιτους των πανεπιστημιακών τμημάτων Ειδικής Αγωγής δεν έχει γίνει ποτέ ούτε ένας μόνιμος διορισμός. Κάποιοι δε θα είναι για 14η χρονιά αναπληρωτές, ενώ πολλοί εργαζόμενοι σε Κέντρα Ειδικής Αγωγής, εξακολουθούν να δουλεύουν απλήρωτοι για μήνες.

Ενώ είναι αναγκαία περισσότερο από κάθε άλλη φορά η αγωνιστική συσπείρωση δυνάμεων για να δοθούν λύσεις στα προβλήματα, οι εκπρόσωποι των ΣΥΝΕΚ, της ΔΑΚΕ και της ΠΕΚ (ΠΑΣΚ) στο ΔΣ της Δ΄ ΕΛΜΕ ΑΝ. Αττικής ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στη συνεδρίαση του ΔΣ της  5/10/ 2015,  καταψήφισαν την πρόταση που θέσαμε για συμμετοχή των συναδέλφων του σωματείου μας στην κινητοποίηση, τη στιγμή μάλιστα που  πολλές δεκάδες κενά υπάρχουν μόνο στα ειδικά σχολεία που ανήκουν στην ΕΛΜΕ.

 

Βρήκαν άπειρες προσχηματικές δικαιολογίες για να καταψηφίσουν ένα  κάλεσμα συμπόρευσης δυνάμεων και φορέων σε μια κινητοποίηση, δείχνοντας το φόβο τους για κίνημα από τα κάτω, για αγώνες και δράσεις που αμφισβητούν,  που αντιπαλεύουν τις πολιτικές που στηρίζουν τα κέρδη του κεφαλαίου σε βάρος της ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών. Ούτε άγνοια έχουν για τους συλλόγους ούτε την έκταση των κενών αγνοούν. Κοινός παρανομαστής της κοινής άρνησης είναι η αντιΠΑΜΕ στάση τους, ο συμβιβασμός τους με το στενό κορσέ της στρατηγικής της ανταγωνιστικότητας της ΕΕ και του μεγάλου κεφαλαίου που φέρνει τα διαρκή Μνημόνια, τις περικοπές, τις τραγικές ελλείψεις σε Παιδεία, Υγεία, Κοινωνική Μέριμνα κα.  

Συνάδελφοι,-ισσες,

Στον επικίνδυνο δρόμο αδρανοποίησης και καθήλωσης του κινήματος πρέπει να σταθούμε όλοι εμπόδιο.. Η αποχή είναι η σιωπηλή αποδοχή των μέτρων, βούτυρο στο ψωμί των εκμεταλλευτών μας. Μας θέλουν αμέτοχους, στον καναπέ, να σιχτιρίζουμε από μακριά.

Στην οργάνωση και στη συνολική απάντηση που πρέπει να δοθεί, μην απέχεις. Χωρίς αγώνα δε θα επιλυθεί κανένα ζήτημα !

Καλούμε τους συναδέλφους, να οργανώσουν τον αγώνα τους,  με τη συμμετοχή τους σε συλλογικές διαδικασίες, συζητήσεις, συσκέψεις, συγκεντρώσεις, Γενικές Συνελεύσεις σε κάθε χώρο δουλειάς. Να ληφθούν άμεσα αποφάσεις συμμετοχής σε δυναμικά ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ στις 22 Οκτώβρη, σε κάθε πόλη. Τα συλλαλητήρια, να αποτελέσουν σταθμό για την κλιμάκωση του αγώνα, με την προετοιμασία και πρόταση για Πανεργατική-Πανελλαδική απεργία στις 12 Νοέμβρη.

 Όλοι στον ΑΓΩΝΑ!