Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών: Μια πρώτη νίκη από το 1ο ΓΕΛ Καλυβίων

Προβολή εκτυπώσιμης μορφήςΑποστολή σε φίλοPDF version

Η Α.Σ.Ε. (Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών) χαιρετίζει τους συναδέλφους, τους μαθητές και τους γονείς του 1ου ΓΕΛ Καλυβίων που δεν δέχτηκαν το “ρεαλισμό” της κυβερνητικής πολιτικής περί “εξορθολογισμού” των δαπανών και τις σχετικές πιέσεις της Διοίκησης και με τον αγώνα τους πέτυχαν μια αξιοσημείωτη νίκη. Το 1ο ΓΕΛ Καλυβίων έχει 57 εγγραφές μαθητών στην Α τάξη (περισσότερους από την πρόβλεψη ως 31/8), συνεπώς ζήτησε το αυτονόητο: ν' ανοίξει 3ο τμήμα.

Τόσο ο Δ/ντής Εκπ/σης, όσο και ο Σύμβουλος Παιδαγωγικής Ευθύνης αρνήθηκαν – προφορικά – το άνοιγμα 3ου τμήματος, εκβιάζοντας τον Σύλλογο Διδασκόντων ότι ακόμα και αν ανοίξει τμήμα, το σχολείο θα λειτουργήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα με κενά εκπ/κών, αφού οι ανάγκες θα υπερβούν την πρόβλεψη και πιστώσεις δεν υπάρχουν για να καλυφθούν τα κενά. Αντ' αυτού απαίτησαν μια αντιεπιστημονική και αντιπαιδαγωγική λύση : την μετακίνηση μαθητών προς άλλα σχολεία, μακριά από τον τόπο κατοικίας.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων αντέδρασε έγκαιρα και αποφασιστικά στις απαράδεκτες πιέσεις, συγκαλώντας σχολικό συμβούλιο στις 18/9 με την παρουσία εκπροσώπων μαθητών, γονέων, Δήμου, Συμβούλου και μελών του ΔΣ της ΕΛΜΕ, τη συνδρομή της οποίας ζήτησε άμεσα. Το σχολικό συμβούλιο αποφάσισε να οργανωθεί παράσταση διαμαρτυρίας στην ΔΔΕ. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παρατάξεις που έχουν την πλειοψηφία στο ΔΣ της Ε΄ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής (ΔΑΚΕ – ΠΕΚ) δεν μπήκαν στον κόπο ούτε καν να συζητήσουν το θέμα και βέβαια δεν πήραν απόφαση να συμμετέχει η ΕΛΜΕ στην κινητοποίηση διεκδικώντας τα αυτονόητα και δίκαια αιτήματα των συναδέλφων και των μαθητών του 1ου ΓΕΛ Καλυβίων.

Τελικά, το απόγευμα της ίδιας μέρας, ο Δ/ντής Εκπ/σης αναγκάστηκε να αναδιπλωθεί, κάτω από την πίεση εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών, ικανοποιώντας το αίτημα για 3ο τμήμα, αν και είναι φανερό ότι επιδιώκει την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής στην εκπαίδευση, χωρίς αντιδράσεις.

Η πολιτική αυτή, που κατεδαφίζει δικαιώματα και κατακτήσεις, που θυσιάζει το παιδαγωγικό έργο στο βωμό της ανάπτυξης για τους λίγους, που κόβει μισθούς και στοιβάζει ή μετακινεί μαθητές προκειμένου να εξοικονομηθούν χρήματα, ενώ από την άλλη χαρίζει πακτωλό εκατομμυρίων στους μονοπωλιακούς ομίλους, πρέπει να μας βρίσκει πάντα απέναντι. 

Οι συνάδελφοι μέσα από την πείρα της ίδιας της δράσης μπορούν και πρέπει να βγάζουν συμπεράσματα για την ανάγκη να αλλάξουν με τη στάση τους τα πράγματα στα συνδικάτα. Να βγουν τα σωματεία  από τον βάλτο του κυβερνητικού συνδικαλισμού, να απαλλαγούν από τις δυνάμεις που βάζουν πλάτη στην αντιλαϊκή πολιτική με όποιο κυβερνητικό μανδύα και αν φορούν κάθε φορά. Να ενισχύσουν τις ταξικές δυνάμεις, τη γραμμή του αγώνα όλων των εργαζομένων για παιδεία και ζωή με δικαιώματα.

Όλοι στις 29/9 13:30 στο Υπουργείο Παιδείας! Διεκδικούμε μαζικούς διορισμούς στην εκπαίδευση!

Τίποτα δε χαρίζεται. Όλα με αγώνες κατακτιούνται!

Συνεχίζουμε στο δρόμο του αγώνα διεκδικώντας τη ζωή που μας αξίζει!

22/9/2017

AttachmentSize
1ο ΓΕΛ ΚΑΛΥΒΙΩΝ.doc53.5 KB