Α.Σ.Ε. στο ΣΕΠΕ "Ν. Πλουμπίδης": Για την ακύρωση του προγράμματος στήριξης μαθητών

Προβολή εκτυπώσιμης μορφήςΑποστολή σε φίλοPDF version

Ο εμπαιγμός σε βάρος του λαού του Περάματος συνεχίζεται. Στα μουλωχτά, μέσα στις κλειστές αίθουσες των περιφερειακών και δημοτικών γραφείων παίρνουν άλλη μια κατάπτυστη απόφαση. Ακυρώνουν το εγκεκριμένο πρόγραμμα στήριξης μαθητών (πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας) και ανέργων του Περάματος, ύψους 320.000 ευρώ. Παρ’ ότι με το συγκεκριμένο πρόγραμμα δε θα λύνονταν όλα τα προβλήματα στο Πέραμα, αυτό που απαντούν κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, Περιφέρεια ΣΥΡΙΖΑ και Δημοτική Αρχή Περάματος ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στους μαθητές, στα σχολεία και στο λαό του Περάματος είναι ότι <<πολλές ασπιρίνες δώσαμε στο Πέραμα, τώρα έχουμε και άλλες ιεραρχήσεις>>.

Το κονδύλι αυτό είχε εγκριθεί ύστερα από παρέμβαση των περιφερειακών συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης πριν 3 χρόνια ( ανάμεσα σε άλλες δράσεις περιλάμβανε δεκατιανό για όλους τους μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων, Λυκείων ), αλλά με διάφορα τερτίπια περιφέρειας και δήμου ποτέ δεν υλοποιήθηκε, την ίδια ώρα που το Πέραμα στέναζε. Σήμερα Περιφέρεια και Δήμος δηλώνουν ότι ’’τέρμα το πρόγραμμα αυτό, να βολευτούν τα παιδιά του Περάματος από τα ψίχουλα που τους δώσαμε και από τις ΜΚΟ’’. Είναι ντροπή να προβάλλουν κολλήματα νομικού πλαισίου, φορολογικής ενημερότητας, προϋπολογισμού! Αν κυβέρνηση, περιφέρεια, δήμος ενδιαφέρονταν πραγματικά για το πρόγραμμα, θα είχαν βρει τρόπο να ξεπεράσουν κάθε τυπική δυσκολία, όπως ξέρουν να κάνουν με τα δεκάδες κατεπείγοντα νομοσχέδια, τις χιλιάδες τροπολογίες που ψηφίζονται και είναι μόνο προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων.

Ως Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών από την πρώτη στιγμή απαιτούσαμε μεταξύ άλλων ζητημάτων την άμεση υλοποίηση του προγράμματος σε όλες τις συναντήσεις του Δ.Σ. του συλλόγου μας ’’Νίκος Πλουμπίδης’’ με τη δημοτική αρχή ( τελευταία συνάντηση του Δ.Σ. με το δήμαρχο Περάματος ήταν στις 9 Μαρτίου ) στην οποία μάλιστα ο δήμαρχος μας ενημέρωνε ότι το πρόγραμμα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα τρέξει, παρά τις όποιες τυπικές δυσκολίες, την ίδια ώρα που το πρόγραμμα χρονικά είχε λήξει, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα της προγραμματικής σύμβασης, πράγμα που το γνώριζε, αλλά δεν το ανέφερε στη συζήτηση.

Ακόμα, και στην παρέμβασή μας ως Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Περάματος στις 22/3 (γνώριζε και η πλειοψηφία του συλλόγου τη συνεδρίαση, αλλά δεν παρευρέθηκε) ζητήσαμε εξηγήσεις από τη δημοτική αρχή και απαιτήσαμε μαζί με τους συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης το θέμα να συμπεριληφθεί στα τακτικά θέματα της Η.Δ. και να δοθεί άμεση λύση.

Τελικά, πάρθηκε η κατά πλειοψηφία απόφαση το θέμα να συζητηθεί ως τακτικό στο επόμενο Δ.Σ. , κωλυσιεργώντας η δημοτική αρχή για άλλη μια φορά.

Απαιτούμε να δοθεί εδώ και τώρα το κονδύλι των 320.000 ευρώ στα παιδιά και στους ανέργους του Περάματος.

Καλούμε Όλους και Όλες σε μαζική παρέμβαση στο επόμενο Δ.Σ. που θα συζητηθεί το θέμα.

AttachmentSize
ΠΙΑ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ.doc88.5 KB