Α.Σ.Ε. Λάρισας: Για το κλείσιμο τμημάτων στα ΕΠΑΛ

Προβολή εκτυπώσιμης μορφήςΑποστολή σε φίλοPDF version

ΚΛΕΙΝΟΥΝ 11 ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΕΠΑΛ  !!!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζει την πολιτική των περικοπών και στην παιδεία δίνοντας ένα ακόμα χτύπημα στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας.

Με την πρόσφατη απόφαση του Υπουργού Παιδείας  σχετικά με την έγκριση ολιγομελών τμημάτων στα ΕΠΑΛ επιβάλει νέο “τσεκούρι” στα λεγόμενα ολιγομελή τμήματα των ΕΠΑΛ.

Οι καταργήσεις 11 τμημάτων σε ΕΠΑΛ του νομού μας αποδεικνύουν με τον πιο τρανό τρόπο τη συνέχιση της αντιεκπαιδευτικής - αντιλαϊκής πολιτικής των συγχωνεύσεων, των απολύσεων, της φοροεπιδρομής και των περικοπών σε όλα τα επίπεδα της ζωής των εργαζομένων.

Πρόκειται για ενέργεια που στρέφεται ενάντια στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών αλλά ταυτόχρονα και ενάντια στους εκπαιδευτικούς.

Με την απόφαση αυτή αναγκάζουν τα παιδιά να αλλάξουν σχολικό περιβάλλον, προκειμένου να τελειώσουν την ειδικότητά τους. Να μετακινηθούν  δηλαδή σε μεγάλες αποστάσεις διανύοντας πολλά χιλιόμετρα. Ακόμα χειρότερα σε πολλές περιπτώσεις θα αναγκαστούν  οι μαθητές να αλλάξουν τομέα.

Όλες αυτές οι αποφάσεις έρχονται να προστεθούν στα ήδη συγχωνευμένα τμήματα τομέων και ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ, αλλά και στις πιέσεις για συμπτύξεις τμημάτων στα Λύκεια, και στα Γυμνάσια.

Το κλείσιμο των τμημάτων στα ΕΠΑΛ αποτελεί συνέχεια της πολιτικής των περικοπών και του λεγόμενου “εξορθολογισμού” στην Παιδεία .

Με αυτό τον τρόπο δρομολογούν από τη μία, τις απολύσεις χιλιάδων αναπληρωτών συναδέλφων (μη πρόσληψη το  ονομάζει η κυβέρνηση) εξαφανίζοντας τις ανάγκες σε εκπαιδευτικούς και από την άλλη, το τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων των μονίμων με τη δημιουργία πλαστών πλεονασμάτων εκπαιδευτικών και τις υποχρεωτικές μετακινήσεις (ήδη  συναδελφοί μας μετακινήθηκαν σε άλλα σχολεία επειδή έκλεισε τμήμα στο σχολείο που υπηρετούσαν).

 Συνεχίζουν πιο επιθετικά στο δρόμο των προηγούμενων κυβερνήσεων όπως με τις 2.000 συγχωνεύσεις σχολείων επί ΠΑΣΟΚ – Διαμαντοπούλου, τις 2.000 διαθεσιμότητες επί ΝΔ – Αρβανιτόπουλου!!

Καλούμε  όλους τους συναδέλφους τους γονείς, να μπούμε στον αγώνα όλοι μαζί για την εκπαίδευση των παιδιών μας, γιατί η επίθεση είναι μπροστά. Οι αξιολογήσεις, τα μνημόνια και οι αντιλαϊκοί νόμοι, η επίθεση στην εκπαίδευση και τα δικαιώματα των εργαζομένων θα οξυνθεί είτε με ανάπτυξη, είτε με κρίση. “Ανάπτυξη”, “κανονικότητα”, “εξορθολογισμός” σημαίνουν τσάκισμα δικαιωμάτων.

Απαιτούμε:

 Καμία κατάργηση τμημάτων στα ΕΠΑΛ. Γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για την πλήρη στελέχωση με μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών και κάλυψη όλων των αναγκών σε υλικοτεχνική υποδομή. Κανένας μαθητής εκτός εκπαιδευτικής διαδικασίας

Όλοι στον Αγώνα!

Να µην επιτρέψουμε η μόρφωση των παιδιών μας και τα δικαιώματά μας να μπουν στο µόνιµο κόφτη Κυβέρνησης – Ε.Ε. – ΣΕΒ – ∆ΝΤ.

Καλούμε ιδιαίτερα τα παιδιά των ΕΠΑΛ, τους μαθητές μας, να αντιδράσουν, να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους.

Καταγγέλλουμε τη στάση της ΔΑΚΕ που δια στόματος του  προέδρου  της ΕΛΜΕ και στελέχους της , δήλωσε ότι δε θα συμμετέχει στις συνεδριάσεις του ΔΣ ,επειδή δυο μέλη της, και μέλη του ΔΣ δεν πήραν απόσπαση, καθώς και την ανοχή που έδειξαν  οι υπόλοιπες παρατάξεις τουλάχιστον στην αρχή,  απέναντι στην προσπάθεια της ΔΑΚΕ να μη λειτουργήσει το σωματείο. 

Κάθε  καλοπροαίρετος συνάδερφος πρέπει  να βγάλει τα συμπεράσματά του για τη στάση τους αυτή.

Όλοι στην κινητοποίηση  την Παρασκευή 29 Σεπτέμβρη έξω από τα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Θεσσαλίας (2.00μμ)  . 

AttachmentSize
της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών για το κλείσιμο τμημάτων των ΕΠΑΛ.doc54.5 KB