Α.Σ.Γ.Μ.Ε.: «ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ»

Προβολή εκτυπώσιμης μορφήςΑποστολή σε φίλοPDF version

Στις 15 Σεπτέμβρη 2014, η ΑΣΓΜΕ αταλάντευτη στην πάλη ενάντια στο φασισμό κάλεσε γονείς – μαθητές – εκπαιδευτικούς, στα σχολεία όλης της χώρας, να διατρανώσουν με κάθε τρόπο το σύνθημα “...δεν θα περάσει ο φασισμός”, με αφορμή τον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Κερατσινιώτη μουσικού αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής (Χ.Α.)

Μεταξύ άλλων η ΑΣΓΜΕ πρότεινε: «Τη μαύρη μέρα της δολοφονίας, 18 Σεπτέμβρη, γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί, κρατάμε ενός λεπτού σιγή, μέσα στα σχολεία, στη μνήμη όλων αυτών που χάθηκαν από το ναζιστικό-φασιστικό τέρας».

Την προτροπή της ΑΣΓΜΕ ακολούθησαν πολλά σχολεία μεταξύ αυτών και τα σχολεία στην Κεφαλονιά, με τους πρωτοπόρους εκπαιδευτικούς του νομού. Αυτό πανικόβαλε την Χρυσή αυγή που τράβηξε το αυτί στο Υπ. Παιδείας γιατί επέτρεψε τον «πολιτικό προσηλυτισμό» μέσα στα σχολεία. Κατέθεσαν ερώτηση, λοιπόν, στον Υπουργό Παιδείας όπου έκαναν λόγο για «θάνατο» του Φύσσα και όχι βέβαια για δολοφονία. Είπαν ότι αναβιώνουν οι πιο μαύρες σελίδες της σύγχρονης ιστορίας μας ωρυόμενοι περί «κομμουνιστικού παραληρήματος» και «προπαγάνδας», και απαιτούσαν να αποδοθούν ευθύνες στους εκπαιδευτικούς!!! Αντί ο Υπουργός Παιδείας να απαντήσει κατάλληλα στην κ. Ζαρούλια (που υπογράφει την ερώτηση) και το κόμμα της παρέπεμψε το θέμα μέσω των υπηρεσιών του στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Καραβασίλη, ζητώντας «τις απόψεις και τις ενέργειες» της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης!!! Γι’ αυτό το αισχρό και κατάπτυστο κείμενο των ναζί η κυβέρνηση ζητά εξηγήσεις από τα σχολεία, καλώντας σε απολογία τους δ/ντές σχολείων «άμεσα και οπωσδήποτε μέχρι την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου»!!! Αποκάλυψαν το βασικό τους μέλημα που δεν είναι η αντιφασιστική διαπαιδαγώγηση της νέας γενιάς, αλλά η ποινικοποίηση με κάθε αφορμή της διαπαιδαγώγησης των νέων στις λαϊκές αξίες και τα ιδανικά!!!

Το κίνημα πρέπει να απαντήσει χαράζοντας σταθερή πορεία για την ανάδειξη των κοινωνικών αιτιών του φασισμού και των μορφωμάτων του, αλλά και όσων κεκαλυμμένα τους υποθάλπουν. Δεν θα επιτρέψουμε τη σιγή ιχθύος μέσα στα σχολεία των παιδιών μας.

 

Έξω οι φασίστες από τα σχολεία και τις γειτονιές.

“Τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον! Δεν θα πεθάνει μόνος.

Τσάκισέ τον”