ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΦΑΓΗΣ. ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Προβολή εκτυπώσιμης μορφήςΑποστολή σε φίλοPDF version

ΌΛΟΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 5/4 17:30 ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Σε τροπολογία που κατέθεσε το Υπουργείο Παιδείας, σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης που ψηφίζεται την Πέμπτη 5/4/2012, αναφέρονται τα εξής:

«…Η θέσπιση κριτηρίων για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών αποτελεί ζήτημα που χρήζει ιδιαίτερης επιστημονικής επεξεργασίας … με την προτεινόμενη ρύθμιση χορηγείται επιπλέον εύλογος χρόνος στο αρμόδιο Υπουργείο για να ολοκληρώσει το σύστημα αξιολόγησης των εκπαιδευτικών».

Παρακάτω στο σχέδιο νόμου αναφέρεται:

 «…Το προεδρικό διάταγμα (για την αξιολόγηση) εκδίδεται εντός αποκλειστικής προθεσμίας τεσσάρων (4) μηνών από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου. Μετά την άπρακτη παρέλευση της προθεσμίας αυτής εφαρμόζονται και για τους εκπαιδευτικούς της δημόσιας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης οι διατάξεις των άρθρων 7, 8 και 9 του ν. 4024/2011».

            Τον Ιούνιο, λοιπόν, μαζί με τα υπόλοιπα βάρβαρα μέτρα της φοροληστείας, της νέας μείωσης μισθών και συντάξεων, θα κατατεθεί και η αξιολόγηση των απολύσεων και της σφαγής. Είτε αποτελέσει ξεχωριστή διαδικασία για τους εκπαιδευτικούς, είτε ενσωματωθεί με αυτή των υπολοίπων δημοσίων υπαλλήλων, η ουσία δεν αλλάζει.

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, και με την τροπολογία αυτή, δεσμεύονται απέναντι στο κεφάλαιο, την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Τρόικα να υλοποιήσουν, μετά τις εκλογές, από κοινού, τον στόχο των 15 χιλιάδων απολύσεων μέχρι το τέλος του 2012.

Την ίδια ώρα, προεκλογικά, επιδίδονται στη γνωστή αποπροσανατολιστική κοκορομαχία, στα γνωστά εκβιαστικά διλήμματα, για να υφαρπάξουν την ψήφο σου.

Να τι σημαίνει σταθερή κυβέρνηση! Να μπορούν άνετα, είτε από κοινού, είτε μαζί με τους υπόλοιπους «πρόθυμους», που δηλώνουν ότι δεσμεύονται από την υπογραφή του Μνημονίου (Ανεξάρτητοι Έλληνες, ΛΑΟΣ, Δημοκρατική Συμμαχία, Δημοκρατική Αριστερά), που προσκυνούν την Ευρωπαϊκή Ένωση και αναγνωρίζουν το λεγόμενο νόμιμο χρέος (ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ), να τσακίσουν τις ζωές μας!

Γι’ αυτό έχεις συμφέρον από ένα πανίσχυρο λαϊκό κίνημα και από μια ανίσχυρη κυβέρνηση, που να τρέμει τον ίσκιο της!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

            Το θέμα της τροπολογίας συζητήθηκε στο Δ.Σ. την ΟΛΜΕ (3/4/2012). Το ΠΑΜΕ απαίτησε την απόσυρση της τροπολογίας, την κήρυξη στάσης εργασίας για την Πέμπτη 5/4 και τη διοργάνωση συγκέντρωσης έξω από τη Βουλή. Κατέθεσε σχετική πρόταση που απορρίφθηκε από ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ.  

            ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ τάχθηκαν για μια ακόμα φορά υπέρ της αξιολόγησης, «αρκεί να μην συνδέεται με το μισθό και με απολύσεις». Σπέρνουν αυταπάτες για μια άλλη, δήθεν «καλή» αξιολόγηση, «ευνοϊκότερη» από αυτή των υπολοίπων δημοσίων υπάλληλων. Καλλιεργούν επικίνδυνες, διασπαστικές απόψεις!

Η ΔΑΚΕ, στη βάση αυτή, υπερασπίστηκε την ανάγκη κατάθεσης τροπολογίας, που να εξαιρεί τους εκπαιδευτικούς από τους υπόλοιπους δημόσιους υπάλληλους και να δίνει εύλογο χρόνο για διάλογο με το Υπουργείο! Δηλαδή, ουσιαστικά στήριξε την τροπολογία Μπαμπινιώτη! Αποκαλυπτική για μια ακόμα φορά ήταν η στάση του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Ο εκπρόσωπος τους στο ΔΣ της ΟΛΜΕ (Κοτσιφάκης) ουσιαστικά υποστήριξε την τροπολογία με το σκεπτικό ότι μεταθέτει την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών τρεις-τέσσερις μήνες αργότερα, και ότι τους διαχωρίζει από τους υπόλοιπους δημόσιους υπάλληλους! Δηλαδή, ζήτω το διαίρει και βασίλευε»! Ζήτησε και αυτός διαπραγμάτευση με το Υπουργείο αλλά όχι μέσα στο καλοκαίρι! Μετά την επίθεση των εκπροσώπων του ΠΑΜΕ τα μάζεψε! Δίγλωσσοι και αφερέγγυοι. Η ΠΑΣΚ, από την άλλη, καταψήφισε κάθε πρόταση για κινητοποίηση. Κάτω από την πίεση των ίδιων των εξελίξεων, αλλά και των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, η πλειοψηφία της ΟΛΜΕ (ΔΑΚΕ και Συνεργασία) αποφάσισε την πραγματοποίηση κινητοποίησης.

ΌΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΠΕΜΠΤΗ 5/4 17:30 ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

Να τιμωρήσουμε σκληρά, με τους αγώνες και την ψήφο μας, τα κόμματα του μαύρου μετώπου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της αξιολόγησης.

Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία

Αθήνα, 4/4/2012

 
AttachmentSize
_αξιολόγηση_2.doc209 KB